Video

Schildpad Theo ontsnapt in Roosendaal, eigenaresse treurt bij leeg hok

25 juni om 14:36 • Aangepast 5 juli om 02:03
nl
Een merkwaardig vermissingsbericht gaat rond in Roosendaal. Schildpad Theo is kwijt. De Griekse landschildpad nam een dag geleden de benen. Flyers en een zoekactie hebben niet geholpen. "Ik word er lichtelijk hysterisch van", zegt eigenaar Esther Maas treurig bij een leeg hok.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

De trage viervoeter loopt al elf jaar vrolijk rond bij Frank en Esther aan de Laan van België. Hij mag vanuit zijn hok vrij rondbanjeren in de achtertuin van de familie Maas. Theo koos er blijkbaar voor om op avontuur te gaan en Roosendaal te verkennen. "Het tuinhek is waarschijnlijk opengewaaid", vertelt Frank.

"Ik mis hem heel erg", zegt Esther zichtbaar geëmotioneerd. "Ik moet niet weer gaan huilen, hoor", zegt ze, terwijl ze wat tranen wegpinkt. "Ik heb al heel veel gehuild en voel me erg schuldig. Het klinkt misschien stom, maar we zijn aan hem gehecht."

"Theo is best snel. Hij kan wel 300 meter per uur afleggen", benadrukt Esther. "Dus hij kan al best een eindje weg zijn." Iemand kan hem ook meegenomen hebben, vreest zijn baasje.

Zoekactie
Een zoekactie met acht man leverde maandag niks op. "We hebben volop flyers opgehangen, en in allerlei apps en groepen is de vermissing gedeeld", vervolgt Frank. "Meestal duikt hij 's avonds de beschutting in. Dit is gewoon heel erg. Het is een heel speciaal beestje. Hij herkent ons zelfs", zegt hij.

"Alles voor Theo."

Het stel hoopt dat alle aandacht tot een hereniging leidt en roept iedereen met informatie op om zich te melden. . Ook hopen ze in contact te komen met iemand met een zoekhond.

Een oplettende bewoner dacht de schildpad maandagmiddag al gezien te hebben in Wouw, kilometers verderop. "Zo snel kan hij niet zo'n afstand afleggen", merkt Frank op. Ook dinsdagochtend ging de familie weer op zoek in tuinen van buurtbewoners, uitgerust met een houten zoekstok.

Wijn en bloemen
Esther weet al wat ze doet als iemand haar groene vriendje vindt. "Heel hard gillen en ik trek meteen een fles wijn open. De vinder krijgt een bos bloemen."

De leeftijd is onbekend, de verjaardag wordt wel gevierd.
De leeftijd is onbekend, de verjaardag wordt wel gevierd.
Tuinen worden afgezocht naar Theo (foto: Omroep Brabant).
Tuinen worden afgezocht naar Theo (foto: Omroep Brabant).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!