Video

Drunen maakt zich op voor Oranjemars: 'We laten het dorp trillen'

9 juli om 18:30 • Aangepast dinsdag om 16:50
nl
Wat ze in Duitsland kunnen, kunnen ze in Drunen ook. Inwoners zijn druk bezig met de organisatie van een heuse Oranjemars. Woensdagavond, voorafgaand aan de wedstrijd Nederland - Engeland, trekt een platte kar door het dorp met daarachter een groep Oranjesupporters. En die gaan uiteraard van links naar rechts.
Profielfoto van Imke van de Laar
Geschreven door

Zodra de muziek van Snollebollekes uit de boxen klinkt, begint een groep jongeren in oranje shirtjes al op en neer te stuiteren. Bas van Hulten, een van de organisatoren van de Oranjemars die woensdagavond door Drunen trekt, doet enthousiast mee. "Zo moet het er ongeveer uit gaan zien. Maar dan met nog veel meer mensen", zegt hij.

Het idee voor de Oranjemars ontstond na de gewonnen wedstrijd tegen Turkije. Bas legt uit: "We hebben hier al een Oranjeplein waar alle EK-wedstrijden op een groot scherm te zien zijn. Daar werd het steeds drukker, naarmate het Nederlands elftal verder kwam. We vroegen ons daarom af hoe we het nog groter en gekker konden maken."

"Ik denk dat we Snollebollekes op repeat zullen zetten."

Iemand opperde het idee om een Oranjemars te houden in Drunen. In eerste instantie werd er hard om het idee gelachen. "We vroegen ons af of dat wel kon. We zijn maar een dorpje. Maar toen dachten we: waarom niet? We gaan het gewoon doen", zegt Bas.

Zo gezegd, zo gedaan. De organisatie is in volle gang. Volgens Bas loopt het allemaal soepel. "We zijn maandag meteen in overleg gegaan met de gemeente. Die vond het gelukkig een leuk idee. We houden het verkeer wel even op, maar er hoeven geen omleidingsroutes te komen. We moeten de mars natuurlijk wel goed begeleiden en op de veiligheid letten."

Wie mee wil lopen moet woensdagavond om zeven uur bij het Anton Pieckplein zijn. Van daaruit rijdt om half acht een platte kar met dj naar het Raadhuisplein. Met daarachter dus de oranjestoet. Bas ziet het al helemaal voor zich. "Ik denk dat we Snollebollekes op repeat zullen zetten."

"We gaan heel Drunen laten trillen."

De reacties het plan zijn positief. "Het nieuws wordt overal gedeeld", vertelt Bas glunderend. "We gaan er echt voor, ik hoop dat er een paar honderd man op af komt. Hoe meer hoe beter."

Bas heeft er alle vertrouwen in dat het Nederlands elftal gaat winnen en zondag dus in de finale staat. "We gaan tegen Engeland minimaal voor een 1-0 winst." En dan komt er zeker weer een Oranjemars. "Dan gaan we heel het dorp door, van voor naar achter. We gaan heel Drunen laten trillen."

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Deze dubbeldekker gaat aan kop bij springende Oranjemars in Duitsland

Oranjemars op EK-voetbal gaat toch door

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!