Video

Aanslag op politicus: Bossche vrouw (27) moet naar de Spaanse cel

10 juli om 14:09 • Aangepast donderdag om 15:16
nl
De 27-jarige Chahinez K. uit Den Bosch, die wordt verdacht van betrokkenheid bij een moordaanslag op een Spaanse politicus, wordt overgeleverd aan Spanje. Ze zit sinds eind april vast in Nederland. K. wordt verdacht van het financieren en voorbereiden van de moordaanslag.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

De vrouw ontkent iets te maken te hebben met de aanslag op politicus Alejo Vidal-Quadras in Madrid. Hij werd in zijn hoofd geschoten en overleefde de aanslag ternauwernood.

De Internationale Rechtshulpkamer van de rechtbank in Amsterdam staat de overlevering naar Spanje toe, zo werd woensdag besloten. De Spaanse autoriteiten hebben toegezegd dat K. bij een eventuele veroordeling haar straf in Nederland mag uitzitten.

Voorvluchtig
De ex van K. is volgens haar advocaat een van de medeverdachten. Hij is nog voortvluchtig. De vrouw zou op zijn uitnodiging spontaan naar het zuiden van Spanje zijn gevlogen, om hem vervolgens te vergezellen naar Madrid. Daar is ze met hem gezien door rechercheurs.

Ook zou ze op zijn verzoek een bedrag van 200 euro en 50 euro aan hem hebben overgemaakt. Drie dagen voor de aanslag zou hij 250 euro hebben overgemaakt aan een handlanger. "Ik ben gewoon gebruikt", zei K. eerder over de financieringsverdenking.

Dit artikel kun je ook bekijken in onderstaande video waarin de presentator met behulp van AI is gegenereerd:

Omroep Brabant experimenteert met het laten presenteren van artikelen met behulp van AI. Hierdoor kunnen we met weinig moeite mensen bereiken die bijvoorbeeld moeite hebben met lezen of liever video’s kijken. De inhoud is gemaakt door journalisten en is geen vervanging voor echte presentatoren. Reageren? Mail ons: [email protected].

Nog een man opgepakt
Voor de moordpoging in Madrid is op 9 juni in Haarlem een 38-jarige man met de Tunesische nationaliteit opgepakt, hij is volgens het Openbaar Ministerie (OM) de vermoedelijke schutter. Spanje heeft ook om zijn uitlevering gevraagd.

Eind vorige maand maakte het OM bekend dat deze man samen met een 27-jarige Colombiaan eveneens wordt verdacht van het voorbereiden van de liquidatie van een in Nederland verblijvende Iraanse activist en journalist. Vidal-Quadras heeft banden met de Iraanse oppositie, wat volgens hem zelf het motief was voor de moordaanslag.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Aanslag op politicus in Spanje: Bossche vrouw (27) ontkent betrokkenheid

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!