Video

Mirelle heeft eigen Elfenland in haar tuin: 'Bedacht op elfde van de elfde'

10 juli om 19:30 • Aangepast vandaag om 00:41
nl
Na maanden van knutselen, kleien en versieren is het Elfenland van Mirelle van Schayk eindelijk af. Voor de vijfde keer zijn er tientallen elfjes te vinden in haar tuin in Hapert. Iedereen is uitgenodigd om een kijkje te komen nemen of zelf een mini-elfenwereld te maken. "Het loopt erg lekker."
Profielfoto van Tom BerkersProfielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

Het idee voor een land van elfen in haar tuin, ontstond in haar bed: "Ik was heerlijk aan het fantaseren. Het was de elfde van de elfde. Elfen. Zo was het idee geboren."

Sinds die nacht is de droom van Mirelle werkelijkheid geworden. "Ik knutsel het hele jaar door. Het ene kost meer tijd dan het andere. Alleen het opzetten van alle werelden kostte me al twee tot drie weken."

Een paar dagen geleden was het klaar en was het tijd voor de toeschouwers om de elfentuin te bewonderen "Ik vind vooral de interactie met de kinderen heel leuk."

Er zijn de aankomende weken meerdere activiteiten georganiseerd in en rondom het Elfenland. Kinderen kunnen zelfs een eigen mini-elfentuin maken.

Nola (6) is een van die kinderen die enthousiast een eigen tuintje aan het maken is. "Het is erg leuk om te doen. Je kunt er allemaal dingen in zetten. Er zijn allemaal kaboutertjes en elfjes."

"Ik vind het Elfenland van Mirelle erg mooi, grappig en leuk", vult Evy (7) aan. Vooral dat er zoveel elfjes zijn vindt ze erg leuk.

"We zijn ook van de kabouters, die mogen er ook zijn."

Al zijn er dit jaar voor het eerst ook kabouters te vinden tussen de elfjes. "De kabouters zijn aan het kamperen in het Elfenland. We zijn ook van de kabouters, die mogen er ook zijn. Ze horen bij elkaar. "

De kabouters logeren op een camping in het Elfenland. Er is van alles te zien. Er is een zwembad, volleybalveld, speeltuin en wat tenten. Allemaal in het klein nagemaakt.

Elfenland is nog tot 21 juli te bewonderen. Daarna gaat Mirelle heel even zelf op vakantie. "Al ga ik misschien daarna wel weer open. Het loopt zó lekker."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.