Overname vakantieparken onzeker, Gillis benadert andere partijen
Hoeveel alternatieve kopers zich hebben gemeld en wie dat zijn, blijft vooralsnog onduidelijk. Toch hopen Gillis en zijn advocaat nog altijd dat de verkoop aan Dijkstra doorgaat. Of dat lukt, hangt volgens Braun af van het moment waarop Dijkstra zijn financiering rond krijgt. “Wij zitten ook in een afwachtende rol”, aldus de advocaat.
De onderhandelingen lopen inmiddels al weken. Eerder wilde Dijkstra van de koop afzien vanwege Gillis’ problemen met de Belastingdienst. Toch besloot de rechter op 1 mei in een kort geding dat de transactie van 185 miljoen euro gewoon moet doorgaan. Daarbij werd ook bepaald dat Dijkstra moet aangeven wie zijn financiers zijn. Doet hij dat niet, dan riskeert hij een dwangsom van 100.000 euro per dag.
De advocaat van Dijkstra, Oscar van Oorschot, heeft nog niet gereageerd op de laatste ontwikkelingen. Enkele maanden geleden bracht Van Oorschot de partijen opnieuw om tafel. Hij zei toen dat het doel is om de verkoop alsnog af te ronden.
Italiaanse partij
Jeroen Ferrara, de adviseur van Taeke Dijkstra, zei onlangs nog tegen Omroep Brabant dat er inmiddels ook een Italiaanse partij interesse zou hebben. "Een aantal mensen uit Zuid-Italië heeft zeker interesse", zo meldde Ferrara, maar ook andere mogelijkheden werden vanuit die kant bekeken. "We kunnen het ook zelf doen, dan ga ik samen met de heer Dijkstra de parken runnen. Of we verkopen een deel van de parken", aldus Ferrara in juni.
Rond de vakantieparken van Peter Gillis ontstond eerder flinke ophef. De ondernemer zou er fraude hebben gepleegd en mensen zouden er illegaal wonen. Gillis werd door de rechter veroordeeld tot een celstraf van een jaar waarvan zes maanden voorwaardelijk, voor grootschalige belastingfraude. Gillis heeft hoger beroep aangetekend.
Uiteindelijk moesten de parken sluiten en was er geen zicht op heropening.
Peter Gillis kreeg eerder een gevangenisstraf, hier leggen we uit hoe dat zit: