Video

Radicale imam toch welkom in Eindhoven

24 december 2011 om 14:42
nl
De omstreden imam Mohammed Al Arifi uit Saoedi-Arabi is vrijdagmiddag gewoon welkom in Eindhoven. De LPF-fractie in de Eindhovense gemeenteraad had burgemeester Rob van Gijzel vrijdag gevraagd de imam een gebiedsverbod op te leggen, maar volgens de burgemeester is daar geen geldige reden voor.
Geschreven door

Volgens Van Gijzel heeft de politie van tevoren onderzoek gedaan naar de bijeenkomst. Op basis van dat onderzoek concludeert de politie dat er geen gevaar is voor de openbare orde en veiligheid.
Verstoring openbare orde
De burgemeester laat weten alleen een gebiedsverbod op te kunnen leggen als verstoring van de openbare orde wordt verwacht. Dat een imam er radicale meningen op na houdt, is geen reden om hem de toegang tot de stad te ontzeggen.
Vrijheid van meningsuiting
"Vrijheid van godsdienst, meningsuiting en beweging zijn grondrechten", zo laat de burgemeester in een brief aan de gemeenteraad weten. Al Arifi komt naar de Al Fourkaan-moskee voor een Arabische conferentie.
Van de gekke
De LPF vindt het van de gekke dat een man die geweld tegen vrouwen goedkeurt in Eindhoven aan het woord wordt gelaten.
Praten met de pers
Overigens heeft de stichting Waqf - gastheer van de conferentie - en de omstreden imam aangeboden om zaterdag de Eindhovense politiek en de pers te woord te staan. Dit naar aanleiding van 'de commotie die de media heeft veroorzaakt samen met de LPF', zo laat een woordvoerder weten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.