Proefaapjes MSD Oss verhuizen naar opvangcentrum Almere - Omroep Brabant
Video

Proefaapjes MSD Oss verhuizen naar opvangcentrum Almere

28 december 2011 om 14:29
nl
Nu MSD in Oss stopt met het ontwikkelen van anticonceptie, mogen 73 vrouwelijke Java-apen van hun oude dag genieten. De aapjes die als proefdieren werden gebruikt in het laboratorium in Oss worden ondergebracht bij het opvangcentrum van Stichting AAP in Almere.
Geschreven door

De eerste zestien apen zijn woensdag verhuisd naar het opvangcentrum in Almere. "Er zijn goede afspraken gemaakt met AAP, de Dierenbescherming en MSD over de opvang en de verzorging van de dieren. MSD zal de overplaatsing naar Stichting AAP ook financieel ondersteunen", aldus een woordvoerder van stichting AAP.

In oktober protesteerden ongeveer tweehonderd actievoerders bij de poort van MSD Organon in Oss. Ze pleitten voor de vrijlating van de testapen, die toen nog in het gesloten laboratorium zaten.

Het is de bedoeling dat alle 73 apen voor het einde van januari zijn overgeplaatst naar de apeneilanden van stichting AAP. "Eerst verblijven ze binnen, maar in het voorjaar zouden ze naar buiten kunnen."

De stichting riep mensen op om een naam te verzinnen voor de apen. Aan die oproep is veel gehoor gegeven. Stichting AAP bekijkt nu welke namen worden gegeven aan de diertjes.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.