Veelgestelde vragen Carnaval 2022 - Omroep Brabant

Vraag & Antwoord Carnaval 2022

Carnaval in Brabant, dat volg je bij Omroep Brabant en dat vier je met de rest van de provincie! Wij zijn DE carnavalszender van Brabant, carnaval zit ons echt in het hart. Ook dit jaar wordt carnaval bij Omroep Brabant een kleinfisjenie! Want...het mooiste dat is carnaval. Op deze pagina vind je antwoorden op veelgestelde vragen over carnaval 2022 bij Omroep Brabant.

Algemeen

Ik wil graag weten wat er bij Omroep Brabant rondom carnaval te doen is. Waar kan ik dat vinden?

In onze app en op onze website vind je een speciale themapagina met alles over carnaval bij Omroep Brabant. Bekijk deze pagina via het menu-item ‘home’ of via omroepbrabant.nl/carnaval.

Houden jullie je aan de coronaregels?

Uiteraard! Bij alle programma’s houden we ons aan de coronamaatregelen. We hebben dit uitgebreid beschreven in protocollen, die onze medewerkers, artiesten en andere gasten kennen en naleven.

Hoe kom ik aan zo’n te gek carnaval-thuis-feestpakket?

Je kunt superveel leuke dingen downloaden op onze carnavalspagina omroepbrabant.nl/carnaval. Daar vind je vlaggetjes, raamposters, een masker en sjaaltjes die je kunt printen. Ook de allerlekkerste carnavalsrecepten van Betty, een achtergrond voor Zoom/Teams, Facebook-kaders, WhatsApp-stickers, filters en meer. Maak je carnaval extra feestelijk met het gratis carnavalspakket!

Zijn er Brabander-emblemen met het jaar 2022 te krijgen? En Fijnfisjenie-pins?

Jazeker, er zijn ook dit jaar weer Brabander-emblemen, Fijnfisjenie-pins en Fijnfisjenie-sjaaltjes in onze webshop te krijgen. Fijnfisjenie!

Houd rekening met een levertijd van een paar werkdagen, omdat het bij de postbezorgers op dit moment erg druk is. Als je zeker wilt zijn van tijdige levering, dan adviseren wij voor alle zekerheid om vóór 19 februari jouw artikelen te bestellen.

De artikelen koop je via onze webshop ikbeneenbrabander.nl, en op=op!

Bij mijn bestelling in de webshop zou een carnavalfeestpakket zitten, maar ik heb niets ontvangen. Hoe kan dat?

Helaas is er bij een aantal bestellingen iets niet helemaal goed gegaan. We weten om welke ontvangers het gaat, dus in principe hoef je niets te doen. Je krijgt automatisch alsnog het carnavalfeestpakket toegestuurd. Maar als je er toch niet helemaal gerust op bent, dan kun je altijd een mailtje sturen naar [email protected]

3 Uurkes Vurraf

Gaat 3 Uurkes Vurraf in 2022 door?

Jazeker! Op vrijdag 25 februari wordt carnaval traditiegetrouw om 15.00 uur geopend door 3 Uurkes Vurraf. De uitzending is van 15.00 tot 18.00 uur. Deze kun je zowel via TV als online bijwonen. Omroep Brabant is te vinden bij Ziggo op kanaal 30 (buiten Brabant op kanaal 712) en bij KPN op kanaal 507. Via omroepbrabant.nl en de Omroep Brabant app is 3 Uurkes Vurraf ook te volgen. Heb je 3 Uurkes Vurraf gemist? Geen nood, ’s avonds om kwart voor acht wordt het carnavalsspektakel nog eens in zijn geheel herhaald.

Welke artiesten komen optreden bij 3 Uurkes Vurraf?

3 Uurkes Vurraf is de traditionele aftrap van het carnaval en wordt al voor de 33e keer gehouden. Dat is een jubileum in carnavalsland. Ook dit jaar is het festijn weer een kleurrijke optocht van carnavalshits. Presentator Jordy Graat ontvangt onder meer Lamme Frans, Rene Schuurmans, Gebroeders Ko, Alpenzusjes en de Lawineboys. Een beter start van het carnaval kun je niet wensen.

Is er dit jaar publiek bij 3 Uurkes Vurraf?

3 Uurkes Vurraf mag weer mét publiek! Door het wegvallen van de meeste coronamaatregelen is het mogelijk om weer een kleine groep carnavalsvierders te mogen ontvangen. Dat gebeurt op vrijdag 25 februari om drie uur op een locatie in het centrum van Eindhoven. Een deel van het publiek is live bij de opname aanwezig. Een ander deel volgt 3 Uurkes Vurraf vanuit de eigen huiskamer via een videoverbinding en zijn tijdens de uitzending te zien op een videowall. De uitzending van 3 uurkes Vurraf is voor iedereen live te volgen op tv.

Hoe kom ik aan tickets voor 3 Uurkes Vurraf op locatie?

Je kunt je niet aanmelden voor kaartjes voor 3 Uurkes Vurraf. De kaartjes zijn te winnen bij diverse acties van Omroep Brabant. Hou daarvoor de radio, website/app, TV en social media van Omroep Brabant goed in de gaten!

Hoe kom ik aan de online VIP-tickets?

Net als vorig jaar wordt 3 Uurkes Vurraf gedeeltelijk een virtuele versie, waarbij het publiek centraal staat. Er wordt live geschakeld naar jouw huiskamer. Zo zijn jij en je huisgenoten te zien op een groot videoscherm op het podium.

Helaas, hiervoor is inmiddels de inschrijving gesloten.

Ik heb me aangemeld voor het VIP-ticket en deelname aan de uitzending van 3 Uurkes Vurraf. Hoe gaat dat verder?

De inschrijving start op 1 februari en sluit op 11 februari. De loting is op 16 februari. Als jij je hebt aangemeld krijg je vanaf 17 februari via e-mail bericht, dus ook als je niet bent ingeloot voor de tickets. De winnaars krijgen via e-mail informatie over het registreren en inloggen. Het exclusieve carnaval-thuis-feestpakket krijgen zij per post toegestuurd.

Waarom kan ik mezelf alleen maar online inschrijven?

Het inschrijven voor de loting is een volledig geautomatiseerd proces, waardoor het niet mogelijk is om offline (via telefoon, brief etc.) in te schrijven.

Ik ben niet ingeloot voor VIP-tickets. Kan ik daar nog op een andere manier aan komen?

Nee, om administratieve redenen is het is niet toegestaan om achteraf namen aan te passen.

Is er een wachtlijst voor VIP-tickets?

Nee, we geven maar één keer tickets uit.

Ik lees van alles over VIP-tickets, maar ik kan 3 Uurkes Vurraf toch gewoon kijken?

Jazeker! 3 Uurkes Vurraf is vrijdag 25 februari 15.00 uur LIVE bij Omroep Brabant te volgen op televisie én online. Omroep Brabant is te vinden bij Ziggo op kanaal 30 (buiten Brabant op kanaal 712) en bij KPN op kanaal 507. Via omroepbrabant.nl en de Omroep Brabant app is 3 Uurkes Vurraf ook te volgen. Zet je het vast in je agenda?

Jullie hebben iedereen die zich heeft aangemeld voor de online VIP tickets een bericht gestuurd. Ik heb me wel ingeschreven, maar geen e-mail ontvangen. Wat nu?

Check je spamfilter. Soms komen dit soort e-mails in spamfilters terecht.

Is er dit jaar een Kies je Kraker-verkiezing?

Dit jaar is er geen Kies je Kraker, omdat er minder carnavalsnummers zijn uitgebracht.

Contact

Heb je na het lezen van deze vragen en antwoorden nog vragen? Mail dan naar [email protected]. Wij beantwoorden je vraag zo snel als mogelijk.

Fijnfisjenie Café

Komt er nog een Fijnfisjenie Café?

Jazeker! Tijdens carnaval is dagelijks het Fijnfisjenie Café geopend vanaf kwart voor acht. In de gezelligste kroeg van Brabant wordt vier dagen feest gevierd met de presentatoren Christel de Laat en Jordy Graat. Dat doen zij samen met cafébezoekers, artiesten en onze verslaggevers die met het Brabants Buske de hele provincie doorkruisen. Carnavalsvierders uit de hele provincie kunnen hun carnavalsberichten, foto’s en video’s delen tijdens de uitzending. Fijnfisjenie Café is van zaterdag 26 februari tot en met dinsdag 1 maart live te zien op tv van 19.45 tot 21.30 uur. Elke dag is er ook een Pré-Fisjenie Café vanaf 17.45 uur.

Kan ik als gast aanwezig zijn in het Fijnfisjenie Café?

Wil jij te gast zijn in het Fijnfisjenie Café? Stuur dan een mail naar [email protected]. Zet in de mail de namen, leeftijd en woonplaats van jezelf en de vrienden met wie je wilt komen.

Laatste update: 17 februari 2022, 09:00 uur