Veelgestelde vragen Carnaval 2023 - Omroep Brabant

Vraag & Antwoord Carnaval 2023

Carnaval in Brabant, dat volg je bij Omroep Brabant en dat vier je met de rest van de provincie! Wij zijn DE carnavalszender van Brabant, carnaval zit ons echt in het hart. Ook dit jaar wordt carnaval bij Omroep Brabant een kleinfisjenie! Want...het mooiste dat is carnaval. Op deze pagina vind je antwoorden op veelgestelde vragen over carnaval 2023 bij Omroep Brabant.

Algemeen

Ik wil graag weten wat er bij Omroep Brabant rondom carnaval te doen is. Waar kan ik dat vinden?

Vanaf januari vind je in onze app en op onze website een speciale themapagina met alles over carnaval bij Omroep Brabant. Bekijk deze pagina via het menu-item ‘home’ of via omroepbrabant.nl/carnaval.

Hoe kom ik aan zo’n te gek carnaval-thuis-feestpakket?

Hou vanaf januari de carnavalspagina in de gaten. Je kunt daar superveel leuke dingen downloaden. Daar vind je vlaggetjes, raamposters, een masker en sjaaltjes die je kunt printen. Ook de allerlekkerste carnavalsrecepten van Betty, een achtergrond voor Zoom/Teams, Facebook-kaders, WhatsApp-stickers, filters en meer. Maak je carnaval extra feestelijk met het gratis carnavalspakket!

Zijn er Brabander-emblemen met het jaar 2023 te krijgen? En Fijnfisjenie-pins?

Jazeker, er zijn ook dit jaar weer Brabander-emblemen, Fijnfisjenie-pins en Fijnfisjenie-sjaaltjes in onze webshop te krijgen. Fijnfisjenie! De artikelen koop je via onze webshop ikbeneenbrabander.nl, en op=op!

3 Uurkes Vurraf

Gaat 3 Uurkes Vurraf in 2023 door?

Jazeker! Op vrijdag 17 februari wordt carnaval traditiegetrouw om 15.00 uur geopend door 3 Uurkes Vurraf. De uitzending is van 15.00 tot 18.00 uur. De uitzending is zowel via TV als online te zien. Omroep Brabant is te vinden bij Ziggo op kanaal 30 (buiten Brabant op kanaal 712) en bij KPN op kanaal 507. Via omroepbrabant.nl en de Omroep Brabant app is 3 Uurkes Vurraf ook te volgen. Heb je 3 Uurkes Vurraf gemist? Geen nood, ’s avonds om kwart voor acht wordt het carnavalsspektakel nog eens in zijn geheel herhaald.

Welke artiesten komen optreden bij 3 Uurkes Vurraf?

3 Uurkes Vurraf is de traditionele aftrap van het carnaval en wordt al voor de 34e keer gehouden. Ook dit jaar is het festijn weer een kleurrijke optocht van carnavalshits. Wie er komt kunnen we nu nog niet zeggen, maar het wordt ongetwijfeld een groot feest!

Is er dit jaar publiek bij 3 Uurkes Vurraf?

Jazeker! Althans, daar gaan we wel vanuit. Het feest der feesten wordt gevierd in een stampvolle grote tent op het Stadhuispein in Eindhoven.

Hoe kom ik aan tickets voor 3 Uurkes Vurraf op locatie?

Je kunt je vanaf begin januari inschrijven voor toegangskaartjes. Uit alle aanmeldingen worden dan door een loting de beschikbare kaartjes toegewezen. De exacte datum van inschrijving wordt pas later bekend gemaakt, dus hou onze site in de gaten.

Ben je niet ingeloot voor kaartjes van 3 Uurkes Vurraf? Dan kun je nog kaarten winnen bij diverse acties van Omroep Brabant. Hou daarvoor de radio, website/app, TV en social media van Omroep Brabant goed in de gaten!

Tip: hou vooral op 11 januari Omroep Brabant goed in de gaten...

Is er dit jaar een Kies je Kraker-verkiezing?

Dit jaar is er weer een Kies je Kraker! Op alle Omroep Brabant-kanalen kun je de verkiezing volgen, vooral op radio wordt veelvuldig aandacht gegeven aan alle carnavalskrakers.

Contact

Heb je na het lezen van deze vragen en antwoorden nog vragen? Mail dan naar [email protected]. Wij beantwoorden je vraag zo snel als mogelijk.

Fijnfisjenie Café

Komt er nog een Fijnfisjenie Café?

Jazeker! Tijdens carnaval is dagelijks het Fijnfisjenie Café geopend vanaf kwart voor acht. In de gezelligste kroeg van Brabant wordt vier dagen feest gevierd met de presentatoren Christel de Laat en Jordy Graat. Dat doen zij samen met cafébezoekers, artiesten en onze verslaggevers die met het Brabants Buske de hele provincie doorkruisen. Carnavalsvierders uit de hele provincie kunnen hun carnavalsberichten, foto’s en video’s delen tijdens de uitzending. Fijnfisjenie Café is van zaterdag 18 februari tot en met dinsdag 21 februari live te zien op tv van 19.45 tot 21.30 uur.

Kan ik als gast aanwezig zijn in het Fijnfisjenie Café?

Wil jij te gast zijn in het Fijnfisjenie Café? Stuur dan een mail naar [email protected]. Zet in de mail de namen, leeftijd en woonplaats van jezelf en de vrienden met wie je wilt komen.

Laatste update: 14 november 2022, 15:15 uur