Thuiswinkel.org: 'Baby-dump is veilig'

14 februari 2012 om 18:13
nl
Thuiswinkel.org ziet geen reden om de gekraakte webwinkel Baby-Dump.nl uit Best te schorsen als lid. Vorige week werd een lijst met inloggegevens van de site online gezet. De website van Baby-Dump 'voldoet inmiddels aan een aantal gestandaardiseerde veiligheidseisen', liet directeur Wijnand Jongen van de keurmerkorganisatie dinsdag weten.
Geschreven door

Jongen wijst erop dat er nooit honderd procent garantie gegeven kan worden tegen hackers, ook niet met het doen van tests en veiligheidsscans. "Iedere test of scan is slechts een momentopname", aldus de directeur.
Lijst met inloggegevensThuiswinkel.org onderzocht de beveiliging van de verkoper van babymaterialen, nadat vorige week op internet een lijst was verschenen met de inloggegevens van ruim 500 KPN-klanten. Die kwamen uit een database van de webwinkel.
Baby-Dump tast in duisterBaby-Dump zei maandag nog geen idee te hebben hoe de gegevens gestolen konden worden. De webwinkel heeft aangifte gedaan. Klanten wordt geadviseerd om hun wachtwoord te veranderen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.