Brabanders in Quote 500 bezitten samen 7.203.000.000 euro

1 november 2012 om 13:07
nl
De 43 rijkste Brabanders zijn bij elkaar goed voor een nauwelijks te bevatten bedrag van 7.203.000.000 euro. De zuidelijke zakenlieden hebben een eigen 'plekje' gekregen in de Quote 500 met opmerkelijke feitjes over de Brabantse manier van geld verbrassen. Met aan de hand een 'lekker wijf met goede curves' gaan ze op vakantie naar het 'knusse' Saint-Tropez.
Geschreven door

Verder komt de kleding van C&A en V&D en de meest gehoorde uitspraak is: "Wè schuft dà?" of "Gij kreed nog geld van mij, fnie?" Zo gaat dat in Brabant, aldus Quote.
Jan Zeeman is met 860 miljoen euro trouwens de rijkste Brabander.
Duurste huis is 18 miljoenWim van der Leegte (nummer 24) van VDL Groep woont in het duurste huis van Brabant. Het landgoed Duyselhof in Duizel zou in de huidige huizenmarkt achttien miljoen euro moeten opleveren. De advertentie voor dat huis zou Van der Leegte het beste in Oisterwijk en Waalre kunnen ophangen. Daar zit het geld namelijk, volgens Quote.
Over de haardracht maken de Brabantse rijken zich niet druk. Ze zijn dan ook voornamelijk kaal. De vrouwen die op de kale mannen (het zijn immers bijna allemaal mannen) vallen zijn geen 'hoofdstedelijke scharminkels', maar 'lekkere wijven met goede curves en een opgewekt karakter'. Zo. Dat is dat.
Rijkste BN'ers uit Brabant:1. Ruud van Nistelrooij uit Heesch (hekkensluiter van de Quote 500 met 50 miljoen euro)2. Frans Bauer uit Fijnaart (31 miljoen euro)3. Anky van Grunsven uit Erp (tien miljoen euro)4. Guus Meeuwis uit Tilburg (acht miljoen euro)5. Albert Verlinde uit Cromvoirt (zes miljoen euro)

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.