Klaas Otto over zijn vertrek bij zijn motorclub: 'In mijn hart blijf ik altijd van No Surrender' - Omroep Brabant

Klaas Otto over zijn vertrek bij zijn motorclub: 'In mijn hart blijf ik altijd van No Surrender'

17 februari 2016 om 22:15 • Aangepast 21 november 2020 om 12:38
nl
Klaas Otto was het beu om bijna dagelijks bij de bakker en slager tekst en uitleg te geven als No Surrender weer eens negatief in het nieuws kwam. In een openhartig interview met Omroep Brabant vertelt 'de generaal' uit Bergen op Zoom waarom hij dinsdagavond voorgoed uit zijn motorclub stapte. "Ik was de negativiteit gewoon zat, het was niet meer te doen."
Profielfoto van Erik PeetersProfielfoto van Robert te Veele
Geschreven door

"Altijd als er iets gebeurde met No Surrender werd mijn naam genoemd. Terwijl ik er geen weet van had", vertelt Klaas Otto.
Vorige week kwam de naam van de voorman bijvoorbeeld weer voorbij toen er een aanslag met een antitankgranaat werd gepleegd op het woonwagenkamp waar een neef van hem woont. "Dit sloeg helemaal nergens op. Ik heb een hele grote familie en al tien jaar geen contact met deze neef."
'Onhoudbare situatie'Geruchten dat zijn vertrek bij de motorclub hier iets mee te maken heeft, veegt Otto dan ook meteen van tafel. De beslissing om op te stappen heeft hij vrijwillig genomen. "De druk in de media en de politiek op de motorclub heeft voor een onhoudbare situatie gezorgd.", vertelt Klaas Otto verder. "Je hebt geen idee hoe dit mijn leven beïnvloedt."
De oprichter van No Surrender maakte zijn aftreden dinsdagavond bekend in aanwezigheid van presidenten van de motorclub en zo'n tweehonderd leden. De motorclub nam met droefenis, maar anderzijds met heel veel respect kennis van het besluit. Ook bij Klaas Otto gaat het besluit hem niet in de koude kleren zitten. "Ik heb de club in mijn eentje opgericht. Dit gaat me aan het hart."

Wachten op privacy instellingen...

Advocatenkantoor en artiestenwereldKlaas Otto werkt nu voor een groot advocatenkantoor. Hij doet aan 'cliëntenwerving' en begeleidt gevangenen in het buitenland als de advocaten zelf verhinderd zijn. Ook begeleidt hij een beroemde Nederlandse artieste waarvan hij de naam verder niet wilt noemen. "Ik ben niet in die positie om dat te doen."
Het is niet de eerste keer dat Klaas Otto zijn motorclub verlaat. Vorig jaar stapte hij op na een mislukte moordaanslag in het Belgische Poppel. Otto raakte daarbij zwaargewond. Leden vroegen hem in juni terug. "Dat gaat nu honderd procent zeker nooit meer gebeuren. Ik word ook nooit meer lid van een andere motorclub. In mijn hart blijf ik altijd van No Surrender."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.