Video

Ontruiming camping Fort Oranje gestart, lege caravans met kraan weggetakeld

31 juli 2017 om 12:58 • Aangepast 20 november 2020 om 23:14
nl
Het definitieve einde van camping Fort Oranje in Rijsbergen nadert. Maandagochtend is begonnen met het ontruimen van de camping. De bewoners van 48 caravans op veld F moeten deze maandag weg zijn. Ze moeten zelf nieuwe woonruimte vinden.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

De gemeente oordeelde eerder dat Fort Oranje een criminele vrijplaats is geworden en dat moet volgens de gemeente afgelopen zijn. 

Wachten op privacy instellingen...

'Hier wordt niemand blij van'
De gemeente gaat er vanuit dat de bewoners die maandag weggaan zelf in staat zijn andere woonruimte te vinden. Eerder vertrokken sommige bewoners al vrijwillig van de camping. Ook werden leegstaande caravans geruimd.

LEES OOK: 'Net alsof ik in oorlogsgebied ben', bewoners bekijken opruimwerkzaamheden Fort Oranje

"Dit is een moeilijke dag voor de betrokken bewoners", weet Louise Schneider van de Veiligheidsregio. "Hier wordt niemand blij van, maar we gaan verder met het uitvoeren van het zes weken geleden ingezette beleid."

Wachten op privacy instellingen...

Al 22 caravans leeg
Ze stelde maandagochtend tevreden vast dat 22 van de 48 caravans al leeg waren. "Die mensen hebben hun conclusies getrokken en zijn vertrokken. We lopen nu een rondje en vragen de mensen die er nog wel zijn dringend om alsnog te vertrekken."

De lege caravans worden met een kraan direct van het terrein verwijderd. "Dit om te voorkomen dat er meteen iemand anders in gaat wonen."

Wachten op privacy instellingen...

Zorgindicatie
Bewoners met een zorgindicatie kunnen wel nog even op de camping blijven wonen. Schneider: "Zij worden geholpen bij de herhuisvesting, omdat ze dit zelf niet geregeld krijgen."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.