Niet meer in de wachtrij: reserveer jouw plekje in de Python

KAATSHEUVEL - Op een drukke dag kan de gemiddelde wachttijd bij een attractie in de Efteling al snel oplopen tot een uur, of meer. Om die wachtrijen in te perken begint het attractiepark in september met een proef. Bezoekers die in de Python willen moeten vooraf in de Efteling-app een instaptijd kiezen en reserveren.

De Efteling denkt dat de wachttijd bij de Python met nieuwe functie in de app kan worden verkort tot maximaal een kwartier. "We weten dat wachten het minst favoriete onderdeel van een dagje uit is", zegt een woordvoerster.

LEES OOK: 'Nederlanders houden niet zo van wachten', rijen Symbolica verdwijnen voorlopig niet

Tijdvak
De keuze voor het nieuwe systeem is volgens het park uniek voor Nederland. De woordvoerder legt uit dat bezoekers de instaptijd kunnen kiezen in de app op de mobiele telefoon of bij automaten in het park. "Iedereen moet een tijdvak reserveren."Meer attracties
De proef begint 15 september duurt twee maanden. Als het een succes is, wordt het systeem ook bij andere attracties ingevoerd.

De meeste bezoekers zien het initiatief wel zitten. "Geweldig idee! Dan hoef je minder lang te wachten", lacht Jeroen Veerman (45) uit Alkmaar. Ook Loek van Grinsven (23) uit Den Dungen geeft het een kans. "Zoals je ziet, sta je gemiddeld 30-40 minuten in de rij. Dat is toch zonde van je tijd. Het is wel lekker als je weet hoelaat je erin kan."

LEES OOK: Vanaf zaterdag niet meer roken in de wachtrijen van de Efteling

Meer over dit onderwerp:
efteling attracties python wachtrijen apps