Politie doorzoekt huis in Tilburgse moordzaak Hennie de Laat

8 februari 2018 om 14:53
nl
De politie heeft donderdagochtend onderzoek gedaan in een woning aan de Hoogvensestraat in Tilburg. De 58-jarige Hennie de Laat werd vlak voor kerst dood gevonden in een steegje met garageboxen bij die straat. Later bleek ze door een misdrijf om het leven te zijn gekomen. Volgens mensen uit de buurt wonen de ouders van de verdachte op de bovenste verdieping van het huis.
Geschreven door

Het onderzoek heeft nog niets opgeleverd, laat de politie donderdagmiddag weten.  

Wachten op privacy instellingen...

De familie van Hennie de Laat was bij het huis aanwezig. Ook de familie van de verdachte was er. Een toevallig ontmoeting liep bijna uit hand. Twee agenten kwamen kort na de ontmoeting ter plaatse. Ze zijn in gesprek gegaan met de zus en de vader van de verdachte. 

Lees ook: 35-jarige verdachte in moordzaak Hennie de Laat op vrije voeten 

Verdachte was goede bekende van familie slachtoffer
Hennie’s dochter, Nina Mekes, weet niet wat de politie in het huis van de ouders van de verdachte doet. Ze kent de 35-jarige verdachte heel goed. Hij kwam van jongs af aan bij haar thuis over de vloer. Haar moeder en hij konden het heel goed met elkaar vinden.

"Mijn moeder had met niemand ruzie, alleen met hem. Nou ja, ze hadden een meningsverschil." Waarover dit meningsverschil ging, wil Nina in verband met het politie-onderzoek niet zeggen.

De dag na de moord op haar moeder heeft Nina de verdachte geprobeerd te bellen. Hij was toen nog niet in verband gebracht met de moord. “Hij was moeilijk bereikbaar. Uiteindelijk heb ik hem kort gesproken, maar was hij erg stil.”

Doorzoeking
Bij de doorzoeking is een rechter-commissaris aanwezig. Dit betekent dat de recherche alles van zijn plaats mag halen en alles open mag maken. "Mocht er iets verdachts worden gevonden, dan komt de technische recherche later op de dag onderzoek doen. Maar dat hangt echt af of dat we iets vinden", aldus Uytdehage. 

 

Wachten op privacy instellingen...

Kerst
Een voorbijganger vond op 23 december rond tien uur 's avonds de vrouw en alarmeerde de hulpdiensten. Hulpverleners stelden korte tijd later vast dat ze was overleden. Hoe de vrouw om het leven is gekomen, is nog niet bekend gemaakt. 

Enkele dagen na de dood van Hennie is er een verdachte aangehouden. Het gaat om een 35-jarige man uit Tilburg. De voorlopige hechtenis werd wegens gebrek aan bewijs opgeheven. Hij is nog wel steeds verdachte in de zaak. Dochter Nina reageerde verrast op het op vrije voeten stellen van de verdachte. "Ik snap het niet en ben er helemaal ondersteboven van. Ik voel me niet veilig", vertelde ze toen in een eerste reactie. 

De verdachte kwam volgens de familie van het slachtoffer al jaren bij hen over de vloer. Nina ziet hem al haar hele leven. Nu hij verdachte is in de zaak is de vriendschap over. 

Onduidelijk
Rondom de dood van Hennie zijn veel vragen. Zo kamde de ME met vijfentwintig man de complete wijk uit. Ze onderzochten tuintjes en daken en tilden deksels van rioolputjes op. De recherche deed uitgebreid buurt- en sporenonderzoek. 

Ook vraagt de recherche zich af waar de auto van Hennie tussen 23 en 26 december was. Haar grijsgroene Opel Corsa werd enkele dagen na haar dood vijf kilometer verder op in de stad gevonden. De Opel stond in de Bachlaan  geparkeerd. Waarom is nog steeds onduidelijk.

Lees ook: Politie plaatst online advertenties voor nieuwe tips in zaak Hennie de Laat, waar was de auto?

Stille tocht
Voor het slachtoffer werd een stille tocht gehouden. Zo'n 250 mensen namen hier aan deel. De tocht werd georganiseerd door Nina, de 17-jarige dochter van Hennie. "Dit is het laatste wat ik kan doen voor haar", vertelde Nina. "Ik wil wel honderden rozen bestellen en duizenden ballonnen. Ik wil alles doen wat ik kan, zodat het mooi wordt."

Na een emotionele afscheidsdienst werd Hennie op 3 januari naar haar laatste rustplaats gebracht. Ze is begraven op de begraafplaats in de Tilburgse wijk Broekhoven. 


Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.