Moord garagehouder Valkenswaard: DNA verdachte gevonden op kogelhulzen

9 november 2016 om 14:04 • Aangepast 21 november 2020 om 06:13
nl
Twee mannen die verdacht worden van de moord op de 33-jarige garagehouder Mahmut Karaman uit Eindhoven krijgen donderdag te horen hoe lang justitie ze in de cel wil hebben. De twee staan terecht voor de rechtbank in Den Bosch.
Profielfoto van Jos VerkuijlenProfielfoto van Ferenc Triki
Geschreven door

Beide mannen werden eind november aangehouden. De man uit Utrecht was op dat moment thuis. De tweede verdachte zat al in voorarrest in Amsterdam voor een ander misdrijf.
'Reconstructie met verdachte'De verdachte uit Utrecht is woensdag niet aanwezig in de rechtbank omdat hij en zijn familie, naar eigen zeggen, bedreigd worden. De Amsterdamse verdachte is wel aanwezig.

Wachten op privacy instellingen...

Zijn advocate pleit voor een reconstructie met haar cliënt. De rechter wil daar vooralsnog niet in meegaan. Er is al een reconstructie gemaakt met figuranten.
Emotie tijdens zittingTijdens de zitting doen de nabestaanden emotioneel hun verhaal. Zo vertelt de vrouw van Karaman wat voor impact de dood heeft op hun kinderen. ''mijn dochtertje geeft elke dag n kusje op de foto van papa.''

Wachten op privacy instellingen...

De zus van de vermoorde man laat via een brief haar zorgen blijken: ''We krijg van mijn neefje vragen over zijn vader. 'Hoe hebben die boeven papa doodgemaakt? Papa is toch de sterkste man van de wereld?'''
Door het raam geschotenKaraman werd in de vroege ochtend van woensdag 31 december 2014 dood aangetroffen in zijn garagebedrijf De Vest Carcenter in Valkenswaard.
De Eindhovenaar bleek een dag eerder te zijn doodgeschoten. De moord was vastgelegd door bewakingscamera's. Iemand schoot van buiten door het raam naar binnen.
Gedoe om undercoveragentenOm een van de verdachten aan het praten te krijgen, schakelde de politie twee undercoveragenten in om zijn ex-vrouw onder druk te zetten. De vrouw woont met hun zoontje in Tilburg. De undercoveragenten stonden in september vorig jaar bij haar voor de deur. Ze zeiden C. verantwoordelijk te houden voor de dood van Karaman. Ook stelden ze nog veel geld tegoed te hebben van Karaman.
De advocaten van beide verdachten hebben veel kritiek op deze manier van werken door de politie.

Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.