Verdachte van onderuit trappen peuter (2) zou eerder 4-jarig kind geslagen hebben, man opgepakt

ROSMALEN - De man die op 12 februari in Rosmalen een 2-jarige peuter onderuit zou hebben geschopt, is dinsdagmiddag door de politie aangehouden. De verdachte is een man van dertig uit Den Bosch. Hij zou eerder een jongetje van vier in een supermarkt in Den Bosch hebben geslagen, zo maakte de politie woensdag bekend.

In het onderzoek naar de mishandeling van de peuter van twee, kreeg de politie informatie over een soortgelijk voorval twee dagen eerder in Den Bosch. Die zaterdagmiddag zou een jongetje in een supermarkt in Den Bosch uit het niets zijn geslagen door een man. Deze mishandeling was niet gemeld bij de politie.

Tekst gaat door onder de video.

Bewakingsbeelden
Op bewakingsbeelden van de supermarkt was dit voorval echter duidelijk te zien. Dankzij de beelden wist de politie het slachtoffer, een jongetje van vier, en zijn moeder op te sporen. Op de beelden was ook de man die het kind sloeg duidelijk te zien. 

Van de mishandeling van het jongetje van twee bij de Aldi aan de Molenhoekpassage in Rosmalen waren geen beelden, maar een bewakingscamera in de buurt legde de verdachte wel op beeld vast. Op basis van deze beelden vermoedde de politie dat beide mishandelingen door dezelfde man waren gepleegd. Dinsdagmiddag rond halfvijf werd de verdachte na een zoektocht in het huis van zijn ouders in Den Bosch opgepakt.

 

De verdachte is volgens de politie bekend bij hulpverleners omdat hij kampt met psychische problemen. Hij zit vast en wordt verhoord.

Het jongetje van twee en zijn moeder stonden op 12 februari rond negen uur 's ochtends bij de Aldi te wachten om over te steken naar de parkeerplaats. Op dat moment werd de peuter uit het niets in zijn rug getrapt. Vervolgens viel het jongetje op de grond. Hij hield aan de trap lichte verwondingen aan zijn rug over.

LEES OOK: Wie schopte zomaar een 2-jarige peuter in zijn rug? Politie tast in het duister

De politie ging eerder uit van een man van rond de vijftig die het jongetje in Rosmalen zou hebben geschopt. De verdachte die nu is opgepakt is dertig.

Deel dit artikel: