40 voertuigen in beslag genomen bij invallen Brabants mestvervoerbedrijf

WINTELRE - De politie heeft dinsdag 40 voertuigen in beslag genomen van mestvervoerbedrijf W. Daas uit Wintelre. Het bedrijf wordt verdacht van stelselmatige mestfraude en het illegaal gebruik van 'rode diesel'.

De politie, douane, Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en de Belastingdienst hebben dinsdag een inval gedaan bij het transportbedrijf in Wintelre. In eerste instantie wou de politie nog weinig kwijt over de gecombineerde actie aan de Groenstraat.

Dinsdagmiddag bleek dat er op meerdere plekken inbeslagnames zijn gedaan. In totaal zijn er 35 vrachtwagencombinaties en enkele personenauto’s van de mesthandelaar mee genomen. Rijdende vrachtwagens zijn op sommige plekken aan de kant gezet en in beslag genomen. 

LEES OOK: Alweer inval bij mestvervoerbedrijf in Wintelre, volgens politie gaat het om mestfraude 

Stelselmatige mestfraude
Mestvervoerbedrijf W. Daas wordt verdacht van valsheid in geschrifte en het overtreden van de meststoffenwet. Verder zou de vervoerder illegaal gebruik hebben gemaakt van 'rode diesel'. Dat is een goedkopere landbouwbrandstof. 

Het bedrijf zou zich verder nog schuldig hebben gemaakt aan overbelading van vrachtwagens en het aan de laars lappen van de arbeidstijdenwet.

 

 

Niet de eerste keer
Het is niet de eerste keer dat de mestvervoerder uit Wintelre verdacht wordt van mestfraude. In november 2016 deed de politie ook al een inval bij het bedrijf en in 2017 zou hij een boete van € 10 miljoen hebben gekregen.

LEES OOK: Klokkenluider over mestfraude: ‘Ze denken alleen aan geld’ 

Na de inval in 2016 zou het bedrijf gewoon door zijn gegaan met frauderen.