Dankzij navigatiefout ontsnapte gezin Johan V. aan aanslag, zegt advocaat

27 maart 2017 om 15:45
nl
Het gezin van Johan V. is dit weekend aan de dood ontsnapt. Dat zegt de advocaat van Johan V. Zijn vrouw, dochter en kleindochter waren de avond van de aanslag onderweg naar huis maar reden door een navigatiefout verkeerd. "Ze hadden ook nét thuis kunnen zijn."
Profielfoto van Willem-Jan Joachems
Geschreven door

"Johan is heel erg aangeslagen. Hij vindt het verschrikkelijk wat er is gebeurd", zegt advocaat Maarten Pijnenburg. Maandag bezocht hij zijn cliënt. De explosie heeft diepe indruk gemaakt. "Dit toont weinig respect voor het leven, het is veel maffioser dan wat je de laatste tijd ziet."

Uit welke hoek kwam de aanslag?
Over de achtergronden blijft het ook speculeren bij Johan V. en zijn gezin. Pijnenburg zegt dat hij voorzichtig moet zijn met alles wat hij zegt. "Ik doe liever geen uitlatingen die de familie in gevaar brengen."
[YouTube:https://youtu.be/ZHoVlN8paIU]
De advocaat benadrukt dat er geen zogenoemde kluisverklaringen bestaan. Dat zijn belastende verklaringen die later nog gebruikt kunnen worden in het proces. Sommige rechtszaken over drugssmokkel via de Rotterdamse haven lopen nog.

'Belastende verklaringen'
Johan V. heeft met de politie gepraat. "Hij heeft in andere zaken verklaringen afgelegd en die kunnen als belastend worden ervaren", zegt Pijnenburg.

De 52-jarige inwoner van Etten-Leur werd anderhalve week geleden veroordeeld voor drugssmokkel. De rechtbank baseerde het bewijs vooral op afgeluisterde gesprekken. Maar de cocaïne die hij vanuit Panama hierheen haalde, is nooit gevonden.

"We zijn zeker niet tevreden met het vonnis. Maar met pijn in het hart hebben we besloten niet in hoger beroep te gaan. Mijn cliënt wil een einde aan de onrust en onzekerheid", zegt Pijnenburg.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.