Video

Vrienden en familie herdenken Lou Herst bij biljartcentrum De Romein

8 april 2017 om 19:43 • Aangepast 21 november 2020 om 02:11
nl
Wat er zich precies die avond heeft afgespeeld bij biljartcentrum De Romein in Tilburg is nog steeds een raadsel. Het is bijna drie maanden na de fatale nacht toen Lou Herst zwaargewond werd gevonden buiten het biljartcentrum en later overleed. Vrienden en familie herdachten hem zaterdagmiddag door het plaatsen van een tegel op de plek waar Lou werd gevonden.
Profielfoto van Jos Verkuijlen
Geschreven door

De 44-jarige Lou Herst was een vaste stamgast van biljartcentrum De Romein aan de Professor Romeinstraat. Tot het 13 januari mis ging na zijn vaste vrijdagavond in het centrum. Buiten werd hij zo zwaar mishandeld dat hij 14 januari overleed aan zijn verwondingen.

ZIE OOK: Zwaargewonde man Professor Romeinstraat Tilburg overleden

Een groep vaste bezoekers van het biljartcentrum, vrienden en familie kwamen zaterdagmiddag bij elkaar om een tegel te leggen. “Het is het laatste wat we kunnen doen”, zegt Peter van Laarhoven. “Het is een eerbetoon aan een goeie vriend, die hier op een rare manier is overleden.”


ZIE OOK: 'Waarom moest Lou Herst dood?', 15.000 euro beloning voor gouden tip

Peter is een van de vaste gasten van De Romein. Hij was er ook die fatale avond. “Ik heb hem hier gevonden. En dan ja, je vraagt je je af wat er gebeurd is. Binnen hebben we helemaal niks gemerkt.” Het blijft een raadsel waarom iemand Lou iets wilde aandoen. Ook de camerabeelden die door de politie werden vrijgegeven, geven geen antwoorden. “Je ziet daar helemaal niks op”, zegt Peter.

ZIE OOK: Wat gebeurde er in de laatste acht uren van het leven van Lou Herst?

De vaste bezoekers van De Romein hebben het nog vaak over Lou. “Dat hij er niet meer is kun je ook echt merken”, vertelt Peter. “De sfeer is anders dan toen hij hier was. Lou was een hele gezellige toffe gast. Als hij binnen was, dan was hij ook echt binnen. Een tweede als Lou kom je niet tegen.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.