Pasen wordt kouder dan kerstmis: 'Tien tot elf graden op maandag'

14 april 2017 om 11:36 • Aangepast 21 november 2020 om 02:03
nl
Het wordt deze Pasen kouder dan tijdens Kerstmis vorig jaar. We moeten rekenen op bewolking en nattigheid. Met name paasmaandag wordt een sombere dag.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

"De temperatuur is zondag - eerste paasdag - ongeveer elf graden", vertelt Britta van Gendt van MeteoGroup. "Misschien nét twaalf." Die dag wordt getekend door wolkenvelden, maar ook wat zonneschijn. "En af en toe wat nattigheid."

Warm aankleden
De paasmaandag wordt het nog een tikkeltje slechter. "Die dag zal in zijn geheel wat natter uitpakken. Dan wordt het op de meeste plaatsen nog maar circa tien tot elf graden." Van Gendt raadt bezoekers van Paaspop in Schijndel dan ook aan zich warm aan te kleden.

Tijdens Kerstmis 2016 was het weer beter. De gemiddelde maximumtemperatuur lag toen in De Bilt op 11,8 graden. Maar dat was ook uitzonderlijk. Die van 2016 was de op twee na warmste kerst ooit gemeten.

Redelijk
De aanloop naar Pasen verloopt nog redelijk. "In de loop van de ochtend valt er lokaal een bui, maar in de loop van de middag wordt het op steeds meer plaatsen droog. De temperaturen lopen op tot twaalf, dertien graden."

Wachten op privacy instellingen...


Zaterdag daalt de temperatuur naar elf graden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.