Verwoeste 'drugsvilla' doorn in oog van omwonenden

25 april 2017 om 20:26
nl
Exact een maand nadat in Etten-Leur de villa van een drugscrimineel door brand werd verwoest, zitten omwonenden nog steeds met de nasleep. Een brandlucht, opwaaiend roet en ramptoeristen, de rust in de Ouwer is nog altijd niet wedergekeerd. "Het ligt nog altijd open en bloot."
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

In de nacht van 25 op 26 maart klonk in de Ouwer een harde knal. Buren die buiten gingen kijken, zagen hoe een villa in lichterlaaie stond.

LEES OOK: Villa compleet verwoest door vlammenzee 

De villa is eigendom van Johan V. Hij was vlak voor de brand veroordeeld tot vier jaar cel voor betrokkenheid bij de smokkel van cocaïne vanuit Midden-Amerika. Zijn advocaat en de politie gaan ervan uit dat de brand in zijn villa een aanslag was. De gebeurtenis maakte diepe indruk op de buurt.

Rotte tand
En helemaal bij het oude is het nog steeds niet in de straat. De verkoolde villa is als een rotte tand in een verder prima gebit. Een buurtbewoner: "Als de wind verkeerd staat, hangt hier echt geen fijne lucht."

Dagelijk worden bewoners van de Ouwer met de puinhoop geconfronteerd. En terwijl zij het troosteloze aanzicht liever niet zien, zouden ramptoeristen juist vaak en graag komen kijken. "Een stuk of honderd mensen komen er dagelijks wel even kijken. Vooral 's avonds is het druk met auto's en fietsen, zeker als het mooi weer is."

Overlast voor buurt beperken
Politieke partij Algemeen Plaatselijk Belang heeft raadsvragen gesteld aan het college van B en W van Etten-Leur. De partij wil dat het college contact opneemt met de omwonenden en dat de overlast zoveel mogelijk wordt ingeperkt.

B en W heeft nog een week de tijd om de vragen te beantwoorden. Tot die tijd reageert Etten-Leur niet op de kwestie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.