Informatie van politiemol gevonden bij verdachte makelaar

6 mei 2017 om 00:06
nl
De politie heeft bij een makelaar materiaal gevonden dat afkomstig lijkt van politiemol Mark M., die wordt vervolgd voor het stelen en doorverkopen van vertrouwelijke politiegegevens. Justitie bevestigde dat vrijdagavond na berichtgeving door NRC.
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Geschreven door

De vondst van eerder dit jaar komt aanstaande dinsdag aan bod bij het begin van de rechtszaak tegen de ontslagen agent in Den Bosch, vertelde een woordvoerster van het Openbaar Ministerie.

ZIE OOK: 'Politiemol had eerder gepakt kunnen worden als politie Eindhoven had opgelet'

Volgens NRC werd de geheime informatie in februari gevonden in het woonhuis van de makelaar in Den Bosch, samen met een fors geldbedrag en drugs. De makelaar wordt verdacht van het regelen van huurpanden voor de hennepteelt, schrijft de krant. Die actie tegen onder anderen die makelaar maakte deel uit van een reeks invallen in de wijk De Hambaken eerder dit jaar.

Mark M. uit Weert wordt ervan verdacht dat hij sinds 2014 bergen informatie uit het politiesysteem viste om die vervolgens naar criminelen door te sluizen. Hij zou duizenden documenten hebben gekopieerd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.