Enorme verkeersdrukte door hemelvaartsvakantie, 800 kilometer file in het land

24 mei 2017 om 20:38 • Aangepast 21 november 2020 om 00:57
nl
Duizenden Nederlanders zijn het Hemelvaartsweekend woensdag in een lange file begonnen. De combinatie van vakantieverkeer, forenzen en ongelukken veroorzaakte de drukste 'hemelvaartspits' in jaren. In de namiddag stond er ruim 800 kilometer aan files op de Nederlandse wegen. Rond acht uur waren de meeste files opgelost.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

De eerste files stonden vanaf drie uur rond Eindhoven op de A2 en A67. Rond zes uur was het op de A2 tussen Vught en Kerkdriel over 11 kilometer filerijden. En ook op de A58 was het behoorlijk druk met 12 kilometer file van Tilburg naar Eindhoven.

Verder gebeurde er op diezelfde A58 een  ernstig ongeluk op de oprit 16 bij Breda-West. De oprit was daarom enkele uren dicht. Ook het treinverkeer had het moeilijk. Tussen Tilburg en Boxtel reden tijdelijk geen treinen.

België
Belgen die hun Hemelvaart in Nederland wilden doorbrengen, kwamen tussen het Belgische Meer en knooppunt Galder op de A16 in 6 kilometer file. Ook in België stond het goed vast rond Antwerpen en Brussel. De Amerikaanse president Trump landde woensdag op luchthaven Zaventem in Brussel waardoor verschillende snelwegen waren afgesloten.

Wachten op privacy instellingen...

Haringvlietbrug
Eerder op de dag had het verkeer op de A29 bij Willemstad te maken met een storing aan de Haringvlietbrug. De brug bleef hierdoor lange tijd openstaan.

Wachten op privacy instellingen...

Hemelvaart
Traditioneel is de woensdagavond voor Hemelvaart erg druk. De afgelopen jaren stond er op dat moment in Nederland gemiddeld 315 kilometer file, aldus de VerkeersInformatieDienst.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.