Tijn verkoopt nu zijn eigen nagellak: 'Ik weet zeker dat hij het miljoen gaat halen'

31 mei 2017 om 19:08
nl
“Het is wel veel geld, maar dat gaat hem zeker lukken”, denkt een vrouw uit Hapert. Het gaat over de nieuwste actie van de zesjarige Tijn Kolsteren. Hij wil een miljoen euro inzamelen zodat kinderen met dezelfde dodelijke ziekte als hijzelf in de toekomst beter behandeld kunnen worden. Deze keer verkoopt hij zijn eigen nagellak.
Profielfoto van Marrie Meeuwsen
Geschreven door
Marrie Meeuwsen

Tijn werd eind vorig jaar bekend omdat hij 2.5 miljoen euro ophaalde voor het goede doel van Serious Request. Hij liet bijna heel Nederland zijn of haar nagels lakken.

Stichting Semmy
Het geld dat hij nu ophaalt gaat rechtstreeks naar Stichting Semmy. Die stichting zet zich in voor kinderen met hersenstamkanker. Van de miljoen euro kan een apparaat gekocht worden waarmee de patiëntjes beter behandeld kunnen worden.[tweet:https://twitter.com/MarrieMeeuwsen/status/869900447166996480]
De actie werd dinsdagavond laat gelanceerd. Woensdagmiddag staat er al ruim 70.000 euro op de teller. Er is nog een lange weg te gaan, maar in Hapert weten ze het zeker: Tijn gaat zijn streefbedrag halen. “Het is hem één keer gelukt om Nederland achter zich te krijgen, dat lukt een tweede keer ook”, vertelt een moeder met kind op de fiets resoluut.

'Ik ga zelf ook een potje kopen'
"Het was een ontzettend succesvolle actie in decemer, dat verdient navolging. Het ontroert ook omdat het om een kind gaat, dus hij gaat dat geldbedrag wel halen", denk een andere Hapertse. 

In zijn eigen dorp zullen er in ieder geval flink wat potjes nagellak besteld worden. "Ik hoop dat hij heel veel geld ophaalt en ik ga zelf ook een potje kopen", aldus weer een andere vrouw.
[tweet:https://twitter.com/LakdoorTijn/status/869922882356486144]
[youtube:https://youtu.be/czMFukx71Rk]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.