Daags na busongeluk toch eindexamengala Strabrecht College: 'De wereld draait door'

2 juni 2017 om 11:22 • Aangepast 21 november 2020 om 00:42
nl
Het eindexamengala van het Strabrecht College in Geldrop gaat vrijdagavond gewoon door. Na het busongeluk in Frankrijk, waarbij donderdagochtend leerlingen en docenten van de school betrokken waren, stond het feest even op losse schroeven. Het programma wordt wel aangepast. Zo wordt de geplande vuurwerkshow geschrapt.
Profielfoto van de Bekker Peter
Geschreven door
de Bekker Peter

"De wereld draait door, dat geldt ook voor onze leerlingen", legt afdelingsdirecteur Hans Abels uit. "Als de afloop van het ongeluk heel dramatisch was geweest - met zwaargewonden of nog erger - zouden we het gala nooit hebben laten doorgaan. Maar gezien de omstandigheden valt het mee en dus hebben we gemeend dit toch door te moeten laten gaan. Al is het maar omdat leerlingen zich hier al soms twee jaar op verheugen. Maar we passen het programma wel aan. We schrappen de geplande vuurwerkshow en we houden een moment om stil te staan bij wat donderdag is gebeurd."

Wachten op privacy instellingen...

Emotioneel weerzien
De leerlingen die betrokken waren bij het ongeluk keerden donderdagavond rond halfnegen terug in Geldrop. Daar volgde een emotioneel weerzien met ouders, broers en zussen.

"Tijdens die bijeenkomst is ouders van de leerlingen het advies gegeven goed naar hun kinderen te kijken, signalen door te geven en hulp te zoeken als dit nodig is", vertelt Abels. "En om even met hun kind langs de huisarts te gaan voor een second opinion om zeker te weten dat er een goede diagnose is gesteld."

Leerlingen van de Londenreis zijn uitgenodigd om deze vrijdag weer naar school te komen. Daar is een bijeenkomst belegd waarbij ook hulpverleners aanwezig zijn. "Die zijn overigens de hele dag stand-by", vertelt Abels. "Ook leerlingen die op reis zouden gaan naar Keulen komen hier naartoe. Ook met hen willen we terugblikken op donderdag. En volgende week wordt nog zo'n bijeenkomst belegd."

Wachten op privacy instellingen...

Docenten uit ziekenhuis
Bij het ongeluk in Noord-Frankrijk raakten zeventien mensen gewond. Onder hen vier docenten. "Een van hen is donderdagavond thuisgekomen, gelukkig." De andere drie brachten de nacht door in het ziekenhuis, maar mochten in de loop van de vrijdagochtend het ziekenhuis verlaten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.