'Nieky is in bloedvorm', fans naar Parijs vertrokken voor WK kickboksen

10 juni 2017 om 11:59
Omroep Brabant
Fans van kickbokser Nieky Holzken hebben er vertrouwen in
Omroep Brabant
De bus vlak voor vertrek
1/2 Fans van kickbokser Nieky Holzken hebben er vertrouwen in
Het is erg vroeg en de parkeerplaats achter het stadion van Helmond Sport is nog verlaten. Maar Peter 'opa' van de Kerkhof is er al helemaal klaar voor. "Ik was vanmorgen om vijf uur al wakker," zegt hij. "Gewoon te wachten tot het tijd was om naar het WK in Parijs te gaan."
Profielfoto van Alice van der Plas
Geschreven door

Peter is altijd wel in de boksschool te vinden, waar kickbokser Nieky Holzken traint. "Ik doe allerlei klusjes en regel toegangskaartjes en zo. Ze noemen me altijd opa daar." Ook nu staat hij de fans op te wachten, notitieblok met namen in de hand. Negentig fans reizen zaterdagochtend naar Parijs, waar Holzken zijn wereldtitel wil heroveren.

Scherp en in bloedvorm
Volgens de fans is Nieky Holzken in bloedvorm. "Ik heb gehoord dat hij erg scherp is. Dus hij gaat het gewoon doen in Parijs", zegt een jonge kickbokser die zelf nog maar een half jaartje de sport beoefent. "Of ik net zo goed word als Nieky? Dat zou wel vet zijn."

Volgens één van de trainingsmaatjes van Nieky, die ook in de bus zit, is Holzken in bloedvorm. En zint de kickbokser op wraak. "Cédric gaat het gewoon niet redden vanavond." Cédric Doumbé is de tegenstander van Holzken zaterdagavond. Hij was het die de Helmonder de wereldtitel afnam.

'Gouden riem moet terug'
Het verlies van de wereldtitel doet nog steeds een beetje pijn bij de fans. "Het wordt een heel spektakel," zeggen ze. "Wacht maar af, die gouden riem moet terug naar Helmond."

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...