Oosterhouts speeltoestel waarin meisje klem zat, afgezet in afwachting van aanpassingen

13 juni 2017 om 15:11 • Aangepast 21 november 2020 om 00:27
nl
Het houten klimrek in de Oosterhoutse nieuwbouwwijk De Contreie, waar maandagavond een meisje in vast kwam te zitten, is afgezet met hekken. De gemeente treft maatregelen.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door

Het slachtoffer zat maandagavond minutenlang tussen twee houten balken geklemd. De brandweer moest er aan te pas komen om het meisje te bevrijden.

Wachten op privacy instellingen...

De brandweer schroefde een van de houten palen eruit en bevrijdde zo het meisje. Het slachtoffertje is door ambulancepersoneel nagekeken. Ze hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Onderzoek
De gemeente Oosterhout onderzoekt hoe het kan dat het kind vast kwam te zitten. Het was overigens in totaal al de tweede keer dat dat gebeurde. "Het is een goedgekeurd toestel dat daar gewoon mag staan", aldus een woordvoerder.

Een opa die in de buurt woont heeft zijn kleinzoon ook al een keer moeten bevrijden, vertelt hij aan Omroep Brabant. "Het is natuurlijk mooi natuurhout, maar het is daardoor ook niet recht. Soms zit er een groot gat tussen de balken waar je gemakkelijk met je arm of been doorheen kunt. Als je dan naar beneden glijdt en het is daar weer smaller, dan zit je vast."

Maatregelen
De gemeente treft wel maatregelen. "Eenvoudige aanpassingen, zoals het verwijderen van het betreffende dak, zijn niet mogelijk omdat daarmee mogelijk andere onveiligheden worden geïntroduceerd. Daarom is besloten om het toestel buiten gebruik te stellen en af te sluiten met hekwerken", schrijft de gemeente.

Opa en kleinzoon hebben nog wel een makkelijke oplossing. "Als je de balken niet verticaal, maar horizontaal bevestigd, dan kun je er niet klem komen te zitten."

Buiten gebruik
Totdat het toestel naar het oordeel van de gemeente, leverancier en keuringsinstantie voldoende veilig is, zal het toestel buiten gebruik worden gehouden en zullen de hekwerken blijven staan. Jammer voor de kinderen, want het toestel was pas net geopend en volgens de kinderen is het wel leuk om op te spelen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.