Serious Request Breda brengt half miljoen extra op: 'Tijn ontketende ware rage'

17 juni 2017 om 11:48
nl
De 3FM-actie Serious Request van 2016 in Breda heeft ruim een half miljoen euro meer opgebracht dan in december werd gemeld. De actie leverde in totaal ruim 9,25 miljoen euro op, blijkt uit de definitieve tellingen.
Profielfoto van de Bekker Peter
Geschreven door
de Bekker Peter

Toen op 24 december de dj's Domien Verschuuren en Frank van der Lende het Glazen Huis in Breda hadden verlaten stond het bedrag nog op 8.744.131 euro.

Stille ramp
"Dankzij deze hogere opbrengst kunnen we nog meer kinderlevens redden'', laat een woordvoerder van het Rode Kruis weten. De hulporganisatie publiceerde zaterdag haar jaarrekening.

De opbrengst van de actie gaat ieder jaar naar een zogenoemde stille ramp, in samenwerking met het Rode Kruis. Dit keer koos de radiozender voor kinderen die dreigen te sterven aan longontsteking. In landen als Ivoorkust, Zambia en Ethiopië is de hulp inmiddels in volle gang.

Diepe indruk
Tijn Kolsteren uit Hapert krijgt een speciaal woord van dank van de hulporganisatie. De destijds zesjarige jongen, die aan terminale hersenkanker lijdt, maakte diepe indruk met zijn nagellakactie. Daarmee haalde hij meer dan 2,5 miljoen euro op voor het goede doel.

Tijn kreeg voor het Kruis van Verdienste van het Rode Kruis en een brief van paus Franciscus. Die stuurde Tijn een borstkruis op en een foto van hemzelf.

'Groot, hartverwarmend gebaar van kleine jongen'
"Met zijn actie ontketende hij in no time een ware rage. Vanaf het moment dat Tijn bij de brievenbus van het Glazen Huis stond, maakte hij veel los. Hij raakte een gevoelige snaar die veel mensen gul doet doneren en verbinding en saamhorigheid brengt. Een groot, hartverwarmend gebaar van een kleine jongen, ondanks de situatie waar hij en zijn familie in zitten."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.