Video

Docent ontslagen nadat hij op social media te ver ging richting leerlingen

23 juni 2017 om 12:17
nl
Een docent van het Dr. Mollercollege en de Waleweyc-mavo in Waalwijk is ontslagen. Hij heeft zich op social media schuldig gemaakt aan 'grensoverschrijdend gedrag' richting leerlingen. "Het mag duidelijk zijn dat de leraar niet kan terugkeren naar een van onze scholen."
Geschreven door

De scholen vallen onder vereniging Ons Middelbaar Onderwijs (OMO), een gezamenlijk bestuur van middelbare scholen. Woordvoerder Carola Kelders: "Het is altijd schrikken als dit soort situaties zich voordoen. Leerlingen moeten zich veilig kunnen voelen."

Rector Van Pelt van de twee scholen reageert niet op het voorval.

'Niet van fysieke aard'
Hoe het 'grensoverschrijdende' gedrag van de docent er precies uitzag, wil OMO uit privacy-overwegingen niet zeggen. Het bestuur beperkt zich in haar verklaring tot: "Het was grensoverschrijdend gedrag op social media, dus niet van fysieke aard." Kortom: alleen online ging de man te ver. Wel voegt Kelders eraan toe: "Hij is op non-actief gesteld en dat gebeurt niet zonder reden."

De school heeft geen aangifte gedaan. Wel is contact geweest over de man, bevestigt de politie. Een woordvoerder kon donderdag nog niet aangeven of er een onderzoek loopt of nog volgt.

Gedragscode overschreden
Twee leerlingen meldden het gedrag van de leraar op school. Ouders van leerlingen ontvingen later de brief van rector van Pelt. "Daarin stond dat hij de gedragscode voor personeel heeft overschreden. Leerlingen moeten zich kunnen bewegen in een veilige schoolomgeving. Ouders met vragen kunnen zich melden bij de school.

Volgens een leerling in Waalwijk wordt er veel over gepraat. Een meisje dat een half jaar les kreeg van de man:"Hij was gewoon een goede docent. Ik geloofde het eerst niet." Een jongen die ook bij de ontslagen leraar in de klas zat: "Terecht dat hij is weggestuurd. Ik vind dat hij zich moet gedragen."

Een andere jongen die geregeld les van hem kreeg: "In de klas maakte hij ook altijd al seksueel getinte opmerkingen, tegen de meisjes." Het gerucht op de school gaat dat hij naaktfoto's vroeg via sociale media.

Ook in Best ongepast gedrag docent
Vorige maand werd aangifte gedaan tegen een docent van het Heerbeeck College in Best. Hij was eerder al op non-actief gezet omdat hij leerlingen op ongepast wijze bejegend zou hebben.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.