Basisschool Den Bosch bedreigd na seksspelletjes, man aangehouden

29 juni 2017 om 19:47
nl
Basisschool De Springplank in Den Bosch is donderdag extra beveiligd nadat een man bedreigingen had geuit. De man is aangehouden en wordt door de politie verhoord. Er liepen tot zeker halftwee 's middags agenten rond op het schoolplein.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

Ook stond een grote SUV-auto voor de deur geparkeerd. De school, die wel gewoon open was, kreeg donderdag 'signalen dat iemand mogelijk stappen wilde zetten richting de school' zo laat een woordvoerder weten. De extra beveiliging is inmiddels weer ingetrokken. 

De politie heeft contact opgenomen met de man in kwestie, hij heeft zichzelf vervolgens gemeld.

'Geen enkel risico'
De politie wil niet concreter op de vermeende dreiging ingaan. "Gezien de situatie op dit moment en de emoties die daarmee gepaard gaan nemen wij geen enkel risico", verklaart zowel de politie als de school. Ook over de actuele situatie rond de dreiging wil de politie vooralsnog niets kwijt.

"We hebben nu gezien dat er veel berichten in de (sociale) media zijn verschenen. Terwijl we nog niet eens weten wat er nou precies gebeurd is. We weten ook niet of wat er echt gebeurd is, ernstig afwijkt van wat bij kinderen op die leeftijd normaal is", zo schrijft het schoolbestuur donderdag aan ouders en verzorgers.

Seksspelletjes
Woensdag kwam via Omroep Brabant aan het licht dat kinderen van groep drie en vier van de basisschool De Springplank volgens ouders seksspelletjes speelden.

ZIE OOK: Seksualiteit en kinderen: Wat kan wel en wat kan niet?Volgens ouders ging het tijdens de vermeende seksspelletjes om kinderen die elkaar betasten, elkaars geslachtsdelen in de mond namen en onder de toiletdeur doorkeken. De basisschool aan de Hambakendreef heeft woensdag later op de dag de ouders in groepjes bijgepraat.

Daarbij werden sommige ouders geweigerd. Dat leidde tot emotionele en boze reacties bij enkele van hen. De politie, GGD en andere instanties zijn een groot onderzoek gestart naar aanleiding van de vermeende seksspelletjes. De school laat donderdag weten alle ouders van de groepen 3 en 4 te benaderen voor een persoonlijk gesprek.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.