Twee mannen redden vrouw uit het water: ‘Niet meer dan normaal'

3 juli 2017 om 14:17
nl
Een oudere vrouw kwam zondagmiddag met haar elektrische rolstoel in de Dommel bij Boxtel terecht. Boxtelaren Peter Ruben (42) en Pieter Schoenmakers (47) ‘aarzelden geen moment’ en schoten de vrouw te hulp. "We zijn geen helden."
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

"We hoorden een vreemd geluid. Eerst dachten we nog dat het om een dier ging, omdat we niets konden zien", vertelt Ruben, die over de Bosscheweg fietste. Hij was met zijn gezin op weg naar een verjaardag. Hij besloot te gaan kijken. “Ik zag ineens het hoofd van een vrouw boven water uitsteken."

Brandnetels
Ook Schoenmakers kwam toevallig voorbij fietsen en stopte toen hij het gezin naar het water zag kijken. Hij kwam meteen in actie, toen hij begreep wat eraan de hand was. Hij schopte zijn slippers uit, schoof door de brandnetels en bedacht net op tijd dat hij zijn telefoon nog in zijn broekzak had. Hij sprong de Dommel in.

Het tweetal hield vervolgens het hoofd van het slachtoffer boven water, totdat de hulpdiensten er waren. Schoenmakers maakte de gordel van de rolstoel los. “Het was geen doen om haar uit het water te trekken. Ook was kracht zetten moeilijk, omdat de grond waarop we ons moesten afzetten erg drassig was."

Geluk
"Ze heeft ongelofelijk veel geluk gehad dat haar hoofd boven water bleef na de val. Haar roep om hulp heeft haar gered”, vervolgt hij. "Ze was nog aanspreekbaar, maar ze communiceerde wel verward." Volgens hem maakt de vrouw het 'best goed'.

Agent Marcel de Rouw kwam snel te plaatse. De vrouw werd bij het arriveren van de hulpdiensten snel uit het water gehaald.  “Ik ben ze enorm dankbaar. We zijn heel blij dat ze dit hebben gedaan. Ook gaan we ze zeker nog verrassen.”

'Normaal'
De twee heren blijven uitermate bescheiden. Ruben: “We willen niet in de aandacht staan. Ik vind mezelf geen held. Het is normaal dat je dit doet.” Wel vind hij het belangrijk om zijn verhaal te vertellen. “Dat burgers ook goed handelen bij ongevallen, mag verteld worden.”

LEES OOK: Vrouw gered uit de Dommel bij Boxtel

Toch denken de twee kinderen van Ruben daar heel anders over. Zij vertellen maandag op school trots over ‘papa de held’.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.