Eis: drie jaar cel en tbs met dwangverpleging voor doodrijder van Anouk

5 juli 2017 om 19:36 • Aangepast 20 november 2020 om 23:51
nl
Tegen de 28-jarige Vincent B. uit Nijmegen is woensdag door het Openbaar Ministerie bij de rechtbank in Den Bosch drie jaar gevangenisstraf geëist voor het doodrijden van Anouk Schuurmans uit Geffen. Justitie wil de man bovendien tbs met dwangverpleging opleggen. Daarnaast mag hij vijf jaar niet autorijden.
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Geschreven door
Bart Elzendoorn
Wachten op privacy instellingen...

"Ik heb iemand van het leven beroofd en ben doorgereden. Dat is niet te verkroppen.” Met die woorden nam Vincent B. in de rechtbank van Den Bosch de verantwoordelijkheid voor zijn daad. In de nacht van oud op nieuw reed hij de 22-jarige Anouk Schuurmans uit Geffen dood.

“Ik heb het allemaal gedaan”, antwoordde de 28-jarige man uit Nijmegen op vragen van de rechter. Vincent B. was die bewuste nacht onder invloed van alcohol. Eerder op de dag had hij cocaïne gebruikt. Verder mocht B. niet eens autorijden omdat zijn rijbewijs een week voor het dodelijk ongeluk ingenomen omdat hij in zijn woonplaats door het rood was gereden.

Wachten op privacy instellingen...


De verdachte dacht dat hij op die bewuste avond op een provinciale weg reed. Hij was druk bezig met zijn autoradio. “In mijn beleving moest ik uitwijken voor een auto. Bij het terugsturen schepte ik Anouk”, vertelde B. tijdens de zitting.

ZIE OOK: Geffen rouwt om doodgereden Anouk (22): 'Het was zo'n lief meisje'

Hij had echter niet door dat het om een rood verkeerslicht ging. Volgens getuigen reed de man ook veel te hard. Zelf zegt hij niet op de kilometerteller te hebben gekeken, ‘maar 140 was het niet’.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.