Video

Bewoners camping Fort Oranje in kleine groepen in gesprek met burgemeester

5 juli 2017 om 18:30
nl
De komende tijd worden de bewoners van camping Fort Oranje in zes á zeven groepen geïnformeerd door burgemeester Leny Poppe-de Looff. De bewoners worden bijgepraat over de gevolgen van de sluiting van de camping.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door

Volgens de burgemeester is voor deze vorm gekozen om de vragen en wensen van bewoners per doelgroep beter tot hun recht te laten komen. “Bij een grotere mensenmassa’s ontaardt het mogelijk in over en weer geschreeuw”, aldus  Poppe-de Looff.

Vertrouwen
Bij de eerste bijeenkomst waren zes bewoners van Fort Oranje aanwezig met een eigen caravan en die ook een eigen standplaats hebben . “Ze hebben een jaar de tijd om een oplossing te vinden. Aan deze groep hebben we gevraagd om begrip te hebben voor de situatie. Ze zijn blij met het overnemen van het beheer en hebben er het vertrouwen in dat het in orde komt. We blijven met deze groep in gesprek.”

Voor de volgende bijeenkomst zijn bewoners met een huurovereenkomst, een caravan in slechte staat en een zorgvraag uitgenodigd.

Eerdere bijeenkomst afgelast
Vorige week werd de bijeenkomst op het laaste moment afgeblazen, omdat er onrust onder de bewoners ontstond. De gemeente liet weten de gesprekken in kleinere groepen te gaan doen.

ZIE OOK: Eerste bewoners Fort Oranje vrijwillig vertrokken, drie gezinnen naar vervangende woning

Woensdagmiddag om halfvijf gingen de eerste bewoners voor een gesprek naar het gemeentehuis op de Markt. Ze krijgen uitleg over herhuisvesting en huur, het beheer van de camping en het oprichten van een klankbordgroep.

Sluiting camping
In juni kondigde de gemeente aan de camping te zullen sluiten. De gemeente Zundert nam kort daarna per direct het beheer van de camping over.

ZIE OOK: 'Geen bulldozer krijgt mij hier weg', bewoners Fort Oranje balen van beheer door gemeente

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.