Tijn flikt het weer: nagellakheld haalt 1 miljoen euro op met actie - Omroep Brabant

Tijn flikt het weer: nagellakheld haalt 1 miljoen euro op met actie

6 juli 2017 om 18:50
nl
De actie ‘Lak door Tijn’ heeft een miljoen euro opgeleverd. Dit ongelooflijke bedrag werd donderdagmiddag bereikt. Daarmee heeft de 6-jarige Tijn uit Hapert het opnieuw geflikt. Vorig jaar lakte het zieke jongetje 2,5 miljoen euro bij elkaar voor andere zieke kinderen tijdens 3FM Serious Request. Deze keer verkocht hij potjes nagellak in zijn favoriete kleuren.
Profielfoto van Sandra Kagie, Lobke Kapteijns
Geschreven door
Sandra Kagie, Lobke Kapteijns

Met de opbrengst van de huidige actie kan een speciale robot worden gekocht om kinderen met hersenstamkanker, zoals Tijn, te helpen. Met de machine kunnen medicijnen veel beter op de juiste plek terechtkomen.     
[tweet: https://twitter.com/Domien/status/882919469840031744]

De nieuwe actie rond Tijn begon eind mei onder aanvoering van Wendy van Dijk en Youp van 't Hek.
[tweet:https://twitter.com/youpvanthek/status/882869330584768513]

Stichting Semmy
Er is donderdag extra veel aandacht voor de actie die zou lopen tot vrijdagmiddag twaalf uur. Dan zou het streefbedrag van een miljoen euro gehaald moeten zijn, maar het is nu dus al zover.

Het geld dat is ingezameld, gaat rechtstreeks naar Stichting Semmy, die zich inzet voor kinderen met hersenstamkanker.

John Emmerik, vader van het inmiddels overleden jongetje Semmy, spreekt vol lof over Tijn. "Het is ongelofelijk. Wat Tijn heeft gedaan zien we vaker bij kinderen met deze ziekte. Ze richten zich op de dingen die ze nog wél kunnen en niet zo zeer op wat ze niet kunnen."

Emotionele dag
"We zijn euforisch maar wel op gepaste manier. We weten nu dat we kinderen kunnen gaan behandelen. Maar we weten ook dat er zeven kinderen zijn die strijden tegen deze ziekte, dat geeft een moeilijke kant aan dit verhaal." 

Het is voor de familie van Semmy dan ook een mooie maar tegelijk een emotionele dag. "Deze mijlpaal geeft toch ook veel emotionele gevoelens."  

Alle kinderen een kans
Het feit dat er nu behandeld kan worden (het is nog niet duidelijk of deze behandeling enkel verlengend is of ook genezend), is een mijlpaal maar het werk van de stichting is nog lang niet klaar weet Emmerik.

"Nu kunnen we een machine kopen en een beperkt aantal kinderen gaan behandelen. Maar met een paar kinderen zijn we er niet. We willen alle kinderen met deze ziekte een kans geven."

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.