Video

Nagellakheld Tijn van Serious Request op zesjarige leeftijd overleden

7 juli 2017 om 14:36 • Aangepast 20 november 2020 om 23:47
nl
Tijn Kolsteren is vrijdagochtend overleden. Het zesjarige jongetje uit Hapert werd bekend door zijn nagellakacties tijdens Serious Request en 'Lak door Tijn'. Hij leed aan hersenstamkanker. De gemeente Bladel heeft een condoleanceregister geopend in de hal van het gemeentehuis. In Hapert kan zaterdag ook een condoleanceregister getekend worden bij gemeenschapshuis Den Tref.
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen

De kleine held bleef zich tot het eind inzetten om Nederland aan het nagellakken te krijgen. Donderdag werd nog bekend dat zijn laatste actie een miljoen euro heeft opgehaald. Het zieke jongetje haalde vorig jaar 2,5 miljoen euro bij elkaar voor andere zieke kinderen tijdens 3FM Serious Request. Deze keer verkocht hij potjes nagellak in zijn favoriete kleuren.

Wachten op privacy instellingen...

Lak aan zijn ziekte
Nederland leerde Tijn kennen op 21 december toen hij samen met zijn vader langskwam bij het Glazen Huis in Breda. Vader Gerrit deed het hartverscheurende verhaal van zijn zoon. Tijn had lak aan zijn ziekte en wilde daarom zoveel mogelijk nagels lakken om geld op te halen voor het Rode Kruis. Hij kreeg zelfs zijn eigen plekje in het huis om dit te doen.

ZIE OOK: Serious Request haalt 8.744.131 euro op, met 2,5 miljoen dankzij Tijn

'Met zijn ongekende en vertederende enthousiasme, onschuld en onzelfzuchtheid inspireerde hij miljoenen mensen om in actie te komen en samen een verschil te maken. Hij zette Nederland in beweging en bracht letterlijk het hele land bij elkaar. Met zijn nagellakactie gaf hij duizenden kinderen een toekomst, terwijl zijn eigen toekomst zo onzeker was', schrijft 3FM op haar site.

Speciale robot
Met de opbrengst van 'Lak door Tijn' kan een speciale robot worden gekocht om kinderen met hersenstamkanker te helpen. Met de machine komen medicijnen veel beter op de juiste plek terecht. Zijn laatste wens ging in vervulling dankzij Wendy van Dijk en Youp van 't Hek.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.