Mogelijk beenbreuk keeper FC Eindhoven, duel met Willem II gestaakt

19 juli 2017 om 23:28 • Aangepast 20 november 2020 om 23:28
nl
Guy Smit, keeper van FC Eindhoven, heeft woensdagavond mogelijk een beenbreuk opgelopen in een oefenwedstrijd tegen Willem II. Hij raakte in de slotfase bij een duel om de bal geblesseerd. Smit was in het veld gekomen als vervanger van Ruud Swinkels, de oud-doelman van de Tilburgse eredivisieclub. Hij is naar een ziekenhuis gebracht.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De wedstrijd werd direct afgefloten, omdat Smits kwetsuur ernstig leek. De derby eindigde overigens in 1-1.

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...


Willem II laat op gelijke hoogte
Het in de Jupiler League uitkomende FC Eindhoven leek lange tijd genoeg te hebben aan een doelpunt van Jellert van Landschoot. De huurling van Club Brugge scoorde in de 40e minuut 0-1. Uiteindelijk maakte Andreias Calcan er 1-1 van.

Bij FC Eindhoven deed Kevin van la Parra, een jeugdspeler van Excelsior, op proef mee. Bij Willem II mocht Ismail Azzaoui, een Belgische testspeler, zich bewijzen. Daniel Crowley, deze week overgenomen van het Engelse Arsenal, maakte zijn officieuze debuut voor de tricolores. Tot plezier van de Tilburgse fans.

Vorige derby in 2014
De laatste keer dat Willem II en FC Eindhoven elkaar ontmoetten, was in april 2014. Beide clubs speelden toen nog in de eerste divisie. Willem II, dat dat jaar naar de eredivisie promoveerde, won met 0-3. Dit keer vond het duel plaats in De Klokkenberg, het sportpark van Uno Animo in Loon op Zand.

FC Oss speelde woensdagavond ook. Op het veld van FC Uden werd de Belgische tweedeklasser OH Leuven met 3-2 verslagen. De treffers van de Osse Jupiler-Leagueclub kwamen op naam van Fatih Kamaci, Rick Stuy van den Herik en Joël Thomas, de opvolger van Tom Boere. FC Oss' volgende oefenpot is zaterdag, tijdens de Open dag, tegen City Pirates Antwerpen (Bel).

Wachten op privacy instellingen...


Willem II zet dan de oefencampagne voort met een  wedstrijd in Veere tegen een Zeeuwse selectie. FC Eindhoven neemt het dezelfde dag weer op tegen een eredivisieclub, Roda JC.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.