Roosendaal in ban van de Draai: Sophie de Boer wint bij de dames

31 juli 2017 om 19:41 • Aangepast 20 november 2020 om 23:14
nl
Het draait maandag in Roosendaal maar om één ding: de Draai. Het wielerevenement, dat voorheen De Draai van de Kaai heette, is gestopt als criterium. Dit jaar bestaat De Kaai niet uit zomaar wat rondjes rond de kerk, maar moet het een echte koers over 120 kilometer worden.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door
Redactie

Waar criteriums zoals de Acht van Chaam en Daags na de Tour in Boxmeer inzetten op bekende namen, gaat het bij De Kaai om het vastleggen van ploegen. Onder meer Sunweb, Roompot, Lotto NL Jumbo - met Lars Boom uit Vlijmen - en het Baby Dumpy Cyclingteam verschijnen aan de start.

"Wij willen een wedstrijd hebben", legt voorzitter Sander van Peer uit. "Wij gaan voor de wielerbeleving. Dat vinden wij belangrijker dan dat wij hier grote namen naartoe halen. En deze ploegen namen ook bekende namen mee. Niet de 'truidragers' uit de Tour, maar wel renners zoals zoals Lars Boom en Bram Tankink."

Wachten op privacy instellingen...

Mannen en vrouwen
Om halfzeven begonnen de renners aan de dertig rondjes van vier kilometer. De verwachting is dat rond tien uur de winnaar bekend is.

Eerder op de dag streden ook de vrouwen in Roosendaal voor de winst. Onder andere de Brabantse rensters Puck Moonen, Marianne Vos, Thalita de Jong vertrokken om drie uur voor hun 60 kilometer. Sophie de Boer won de wedstrijd. Nederlands kampioen tijdrijden, Annemiek van Vleuten werd tweede. Nina Kessler kwam als derde over de finish. Marianne Vos haalde het podium net niet.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.