Werkzaamheden Moerdijkbrug op schema, spoor richting Brabant al bijna af

2 augustus 2017 om 18:35
nl
De werkzaamheden aan de sporen op de Moerdijkbrug verlopen voorspoedig. Na de eerste week is het spoor richting Brabant bijna klaar, zo meldt ProRail woensdag. Woensdagmiddag kwamen de 157 meter lange spoorstaven aan voor het spoor in de andere richting.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door

Volgens woordvoerder Coen van Kranenburg ligt de megaklus aan de verbinding over het Hollandsch Diep op schema.

Windkracht zeven
Voor de baanwerkers is het wel regelmatig een strijd tegen de elementen. "Het valt bijvoorbeeld niet mee om bij regen en windkracht zeven een werktent op te zetten op de brug", aldus Van Kranenburg.

ZIE OOK: Monsterklus: 'Vervangen van treinsporen op Moerdijkbrug is een zeer specialistische operatie'

De spoorbrug is tweeënhalve week dicht. Het spoor over het Hollandsch Diep wordt over een lengte van een kilometer vernieuwd. De rails wordt in een rubberencoating gegoten. "Dat is echt monnikenwerk", zegt de woordvoerder.

Overal kabels
"Dat geldt overigens ook voor het vervangen van zo'n 2200 meter kabel. De kabels lopen onder, boven, links en rechts van het spoor. Dat is een enorme klus."

[YouTube:https://youtu.be/PKspmt-iV9Q]

Spoorstaven met een uitzonderlijke lengte van 157 meter moeten ervoor zorgen dat de Moerdijkbrug minder vaak voor storingen zorgt. De spoorstaven zaten voorheen nog met te veel lassen aan elkaar.

Live-beelden
Woensdagmiddag om vijf uur kwamen de nieuwe rails voor richting Zuid-Holland per trein bij de brug aan. Via een webcam van ProRail was de aankomst live te volgen.

Baanwerkers gaan de komende week met het noordelijke spoor aan de slag. Het spoor richting Brabant moet onder meer nog goed worden afgesteld, voordat de eerste treinen er over mogen rijden. Op 11 augustus moeten de werkzaamheden klaar zijn. Tot die tijd blijft de brug dicht.

ZIE OOK: Langere reistijd door afsluiting Moerdijkbrug
[Tweet:https://twitter.com/ProRail/status/892720813379637249]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.