Beheerder pand FEBO Tilburg: ‘We gaan alles op alles zetten om dit mooie gebouw te kunnen behouden'

2 augustus 2017 om 19:21
nl
Hij schrok zich kapot, de beheerder van het afgebrande FEBO-pand in het centrum van Tilburg. Michael Pennekamp kwam vanochtend kijken en zag de laatste rookpluimen uit het dak komen.
Profielfoto van Jos Verkuijlen
Geschreven door

Dinsdagnacht brandden de bovenverdiepingen van het gebouw aan de Heuvelstraat helemaal uit. Het vuur sloeg ook over naar de zolder van het naastgelegen pand van Vodafone en Ritel.

LEES OOK: Grote uitslaande brand in centrum van Tilburg, monumentaal pand verwoest

Eerder zei de brandweer dat het monumentale pand als verloren moet worden beschouwd. Maar, de eigenaar wil tóch kijken of het gebouw te redden is, laat beheerder Michael Pennekamp namens de eigenaar weten.  “Het pand is al jaren van hem.''

“Eerst gaan we de zijgevel stabiliseren ”, zegt Pennekamp. “Daarna gaan we onderzoeken wat de status is van de rest van het gebouw. We gaan alles op alles zetten om dit mooie pand te kunnen behouden.”

LEES OOK: Monumentaal pand niet meer te redden, brandweer bang dat gevel omvalt

Oorzaak
Dat brand zou mogelijk zijn ontstaan door kortsluiting in een wasmachine of droger. De hele woensdag is er onderzoek naar gedaan. “Zolang daar geen resultaten van zijn, kan ik daar niets over zeggen”, zegt de beheerder.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.