Video

'Meer moorden en liquidaties dan Amsterdam', burgemeester Depla wil meer geld

23 augustus 2017 om 15:50
nl
West-Brabant en Zeeland koersen af op een recordaantal afrekeningen, zegt de Bredase burgemeester Paul Depla. Hij maakt zich grote zorgen en wil meer geld van het nieuwe kabinet om de problemen aan te pakken.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

"Dit is een record wat je liever niet wilt breken", vertelt Depla. "We zijn halverwege het jaar en hebben al 13 moorden en liquidaties in onze politieregio. We gaan zelfs Amsterdam voorbij."

LEES OOK: Moord en doodslag in Brabant: de cijfers 

"We lopen echt voorop in Nederland", vervolgt hij. "Als je kijkt naar de capaciteit die we hebben om moord en doodslag aan de pakken, zitten we op de helft van Amsterdam." Volgens hem moet Den Haag ‘de ogen openen’. 

Ligging
Meer criminelen komen naar West-Brabant en ze worden gewelddadiger, zo verklaart Depla de toename. "Criminelen bewapenen zich om hun slag te kunnen slaan in de hennepindustrie. Als je de wapens hebt, dan gebruik je ze."

Bovendien heeft West-Brabant een strategische ligging voor criminelen. Depla: "We zitten op de as van de randstad, Antwerpen en Noord-Frankrijk. Dat maakt ons een ontmoetingsplek.”

EenVandaag besteedt woensdag uitgebreid aandacht aan dit onderwerp.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.