‘Hij wordt afgeschilderd als een soort Hannibal Lecter’ advocaat Klaas Otto woedend om verdenking OM

29 augustus 2017 om 19:56
nl
Advocaat Louis De Leon heeft er geen goed woord voor over. Hij vindt het schandalig hoe het Openbaar Ministerie met zijn cliënt No Surrender-oprichter Klaas Otto omgaat. De Leon reageert op de verdenking van het OM dat Otto opdracht zou hebben gegeven om een aanslag te plegen op een officier van justitie van het Openbaar Ministerie in Breda.
Profielfoto van Willem-Jan Joachems | Jos Verkuijlen
Geschreven door
Willem-Jan Joachems | Jos Verkuijlen

Maandagavond werd een 44-jarige man aangehouden door een arrestatieteam op de snelweg A15 bij Sliedrecht. Deze man zou de moordaanslag moeten uitvoeren. Het OM kreeg volgens advocaat De Leon een tip van een informant uit de onderwereld. “Klaas Otto zou iets van plan zijn met officier van justitie Greetje Bos”, zegt de advocaat.

LEES OOK: 'No Surrender-oprichter Klaas Otto achter moordplan op officier van justitie' 

De cel van Otto in gevangenis de Torentijd in Middelburg werd doorzocht en zijn computer is in beslag genomen. “Alles is letterlijk op de grond geflikkerd”, vertelt De Leon. “Zijn medicatie lag op de hele vloer. Het was een grote puinhoop toen ze weer weg gingen.”

'Doorzoeken cel is schering en inslag'
Over de verdenkingen die het OM heeft aan het adres van Klaas Otto is zijn advocaat helder: “Het is volstrekt fake en ongefundeerd. Het is een Lucas van Delftje.” De Leon verwijst hiermee naar de Bredase officier van justitie die onder een valse naam melding deed van een doodsbedreiging aan zijn eigen adres.

Verder beklaagt de advocaat zich over de manier waarop Otto in de gevangenis wordt behandeld. “Doorzoekingen van zijn cel zijn schering en inslag”, zegt De Leon. “Het Openbaar Ministerie laat geen mogelijkheid onbenut om Klaas Otto in een kwaad daglicht te stellen.”

Beveiligde rechtbank
De rechtszaak tegen Otto is 13, 14 en 15 september. De zittingen zijn verplaatst van de rechtbank in Breda naar de extra beveiligde rechtbank in Rotterdam.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.