Vertrouwenscommissie Tilburg moet het met een lid minder doen, raadslid Van Beurden stapt eruit

30 augustus 2017 om 16:52
nl
Het Tilburgse raadslid Jan van Beurden zit niet langer in de vertrouwenscommissie voor de nieuwe burgemeester in Tilburg. Van Beurden liet dinsdag in een brief aan de commissie weten niet het risico te willen lopen om aangewezen te worden als ‘potentiële lekkert’.
Profielfoto van Petra van Middendorp
Geschreven door
Petra van Middendorp

Het hele gebeuren rondom de vertrouwenscommissie in Den Bosch, zorgde er mede voor dat het raadslid tot zijn besluit kwam. Het Bossche raadslid Sjef van Creij werd dinsdag van zijn bed gelicht omdat hij informatie gelekt zou hebben. “Maar eigenlijk is het alles bij elkaar”, vertelt Van Beurden. “En ik heb het ontzettend druk met andere dingen.”

'Lekkert'
Van Beurden geeft aan niet te twijfelen aan zijn eigen persoonlijke vermogen om de geheimhouding na te komen, maar heeft geen enkele behoefte het risico te lopen aangewezen te worden al potentiële ‘lekkert’. “Sjef van Creij wordt opgepakt en riskeert een jaar cel en een boete van 20.000 euro. Ik heb hier echt geen zin in.”

Toch vindt Van Beurden het erg jammer om niet deel te nemen aan de commissie. “Het zou zeker een hele ervaring zijn geweest, maar wat er nu allemaal gebeurt. Jongens, jongens.”

Lees ook: Raadslid Sjef van Creij van bed gelicht om burgemeesterslek Den Bosch Niet alleen het potentiële risico is een probleem voor Van Beurden, ook het proces erom heen staat het raadslid niet aan. Zo zouden de leden van vertrouwenscommissie met zijn allen op een cursus van 1,5 dag moeten om de komende sollicitatiegesprekken te kunnen voeren. Van Beurden noemt het in zijn brief ‘toch iets over de top’.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.