Opgepakt raadslid burgemeesterlek Sjef van Creij op vrije voeten

1 september 2017 om 13:28 • Aangepast 20 november 2020 om 22:28
nl
Sjef van Creij (55), het raadslid dat wordt verdacht van het lekken van vertrouwelijke informatie in de Bossche burgemeestersverkiezing is vrijgelaten. Volgens het OM wordt hij wel nog steeds verdacht.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Van Creij werd dinsdag van zijn bed gelicht en is drie dagen vastgehouden. Wilma, de vrouw van Van Creij bevestigt tegen Omroep Brabant dat haar man inmiddels thuis is. Verder wil ze niet reageren.

Onschuldig
Eerder benadrukte ze al de onschuld van haar man: “Ik steek mijn handen voor hem in het vuur. Hij heeft echt niet gelekt.” Van Creij zelf reageerde direct na zijn vrijlating met een tweet: "Afgelopen dagen heeft voor mij gezegde 'vertrouwen komt te voet en gaat te paard' veranderd. Vertrouwen komt te voet maar gaat met Ferrari."

Wachten op privacy instellingen...


Het OM zegt dat de vrijlating niet betekent dat Van Creij nu ook verdachte af is. Het onderzoek loopt nog door. Van Creij moest worden vrijgelaten omdat de maximale tijd voor verhoor, drie dagen en zes uur, voorbij was.

LEES OOK: Raadslid Sjef van Creij van bed gelicht om burgemeesterslek Den BoschGewoon ge-DREVEN’
Van Creij is raadslid namens de eenmansfractie ‘gewoon ge-DREVEN’. In oktober vorig jaar stapte hij uit de fractie van Rosmalens Belang.

Van Creij is een bekend gezicht in Rosmalen. Zo was hij vorig jaar Prins Carnaval in het Zandhazendurp.

Celstraf
Op het lekken van gevoelige informatie staat een maximale celstraf van één jaar. Het komt bijna nooit voor dat hiervoor iemand wordt veroordeeld. In 2005 moest de burgemeester van Urk een boete van 500 euro betalen wegens lekken.

LEES OOK: Vertrouwenscommissie Tilburg moet het met een lid minder doen, raadslid Van Beurden stapt eruit

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.