Protest van wijkbewoners helpt: insectenfabriek zoekt andere locatie

7 september 2017 om 11:12
nl
Insectenfabriek Protix komt definitief niet bij de wijk Meerendonk in Den Bosch. Dat laat directeur Kees Aarts donderdag weten. Na protesten tegen de komst van de fabriek gaat het bedrijf samen met de gemeente op zoek naar een andere locatie.
Profielfoto van Frances Vermeeren
Geschreven door
Frances Vermeeren

Protix wil onder meer larven van de tropische soldaatvlieg kweken. Deze worden in de fabriek verwerkt tot eiwitpoeder of insectenolie. De eiwitten zijn een grondstof voor veevoer.

De buurt kwam in opstand tegen de komst van de insectenfabriek. De bewoners waren bang voor stank, geluidshinder en veel verkeer.

Liever andere locatie
Raadsleden in Den Bosch lieten zich dinsdag tijdens een commissievergadering negatief uit over de komst van Protix op het industrieterrein dichtbij de wijk Meerendonk.

De raad ziet liever dat er meer huizen worden gebouwd in de wijk en dat Protix zich elders in de stad vestigt. Alleen VVD en Rosmalens Belang zien geen problemen voor de komst van de fabriek.

Opgelucht
Tom de Vos laat namens de buurtbewoners weten dat iedereen heel blij is. "We hebben nooit iets tegen het bedrijf Protix gehad, alleen wilden we het niet op deze plek in Den Bosch", zegt De Vos.

De buurtbewoners hopen dat de gemeente hen informeert over de volgende stappen in de zoektocht naar een nieuwe locatie voor de insectenfabriek. "Er zijn zo veel andere opties waar Protix heel snel de grootste van de wereld kan worden zonder dat er overlast is", zegt De Vos.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.