Zonneauto van TU/e eindelijk in Australië, team wacht nu nog op batterijen

10 september 2017 om 09:25 • Aangepast 20 november 2020 om 22:14
nl
De zonneauto van de studenten van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) is in Melbourne aangekomen. Dit na enkele dagen vertraging in Singapore. Nu moeten de studenten nog hopen dat hun auto, Stella Vie, op tijd in Darwin is voor de start van de World Solar Challenge. Het WK voor auto’s op zonne-energie dat begint op 8 oktober.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

"We duimen", laat het Eindhovense Solarteam in een tweet weten:

Wachten op privacy instellingen...

"Helaas hebben we tot nu toe nog niet veel geluk gehad met het vervoeren van zowel Stella Vie als onze batterijen", liet het team vorige week weten vanuit Azië. Nu is hun auto dus 'eindelijk' in Australië. 

LEES OOK: Eindhovense studenten met hun zonneauto dagelijks op televisie

Dat geldt overigens nog niet voor de batterijen. Het vervoer daarvan heeft nog meer vertraging opgelopen. Vliegtuigmaatschappijen zijn huiverig om de accu's aan boord te nemen omdat recent meerdere batterijen in de lucht zijn ontploft.

Favoriet
Het Eindhovense team is favoriet om voor de derde keer op rij wereldkampioen te worden in de Cruiser-klasse, zeg maar de gezinswagens. Snelheid speelt daarbij dit keer geen rol. Het gaat vooral om de praktische toepassing.

"Dit jaar willen we echt een auto laten zien waarmee je in het dagelijks leven de weg op kunt - niet morgen, maar vandaag al", vertelde woordvoerster Beatrix Bos eerder.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.