'Kramp mag van burgemeestersbenoemingen af', vindt Jan Hamming die klaar is voor Zaanstad

10 september 2017 om 12:44
nl
We gaan in Nederland wel erg ‘krampachtig’om met burgemeestersbenoemingen. En als het aan Jan Hamming, nu nog burgemeester van Heusden, ligt dan moet dat veranderen. ‘De kramp mag eraf’, zegt hij zondagmiddag in de talkshow Kraak van Omroep Brabant.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Zelf werd Hamming in juli ongewild ‘slachtoffer’ van deze krampachtigheid toen werd gelekt dat niet Jack Mikkers, maar hij de gedroomde kandidaat was om burgemeester van Den Bosch te worden. Iets waar Hamming zondag niet verder op in wil gaan. 

LEES OOK: Raadslid Sjef van Creij van bed gelicht om burgemeesterslek Den Bosch

"Het zijn speculaties daar ga ik niet op in. Ik neem de vertrouwelijkheid in acht", zegt hij erover. Of hij heeft gesolliciteerd in Den Bosch laat hij ook nu niet los. Wel geeft hij aan dat het ook als burgemeester niet verboden is om op twee posten tegelijk te solliciteren.

'Ik ga vol voor Zaanstad'
Met Jack Mikkers krijgt Den Bosch volgens Hamming overigens de beste burgemeester die de stad zich kan wensen. Zelf gaat hij vanaf eind september ‘vol voor Zaanstad’. Al zal hij Brabant wel gaan missen. "Afscheid nemen is een beetje doodgaan", zegt hij. 

Om daar meteen aan toe te voegen dat hij hoopt wat van de ‘Brabantse gemoedelijkheid naar Zaanstad te kunnen exporteren’.

'Tilburg nooit overwogen'
Teruggaan naar Tilburg, waar de burgemeesterspost ook vrijkomt, heeft Hamming tot slot nooit overwogen. "Geen seconde. Met Zaanstad stap ik uit mijn comfortzone. Veel interessanter."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.