Bankmol ook verdacht van overval Roosendaal

13 september 2017 om 12:30
nl
Een 25-jarige medewerker van de Rabobank die vastzit voor medeplichtigheid aan een verijdelde overval in Zundert en een straatroof in Venlo, wordt ook verdacht van betrokkenheid bij een overval in Roosendaal.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door

Volgens het Openbaar Ministerie in Breda maakt de overval in Roosendaal 'deel uit van het onderzoek'. In augustus meldden betrouwbare bronnen de mogelijke betrokkenheid van de verdachte al aan het ANP.

Arrestatieteam
De 'bankmol' tipte overvallers als klanten veel geld opnamen bij een bankfiliaal. De verdachte werd op 28 juli aangehouden nadat een arrestatieteam een overval in Zundert had verijdeld en vijf overvallers had gearresteerd.

De politie gaat er vanuit dat de uitzendkracht op vergelijkbare manier was betrokken bij de overval op een echtpaar in Roosendaal. Het stel werd op 7 juli na thuiskomst van de bank beroofd door drie mannen.

Bronnen zeggen dat de buit 20.000 euro was. Op 19 juli werd op dezelfde manier een 63-jarige Duitser in Venlo beroofd van 100.000 euro.

Voorarrest
De uitzendkracht van de Rabobank en vijf overvallers zitten nog in voorarrest. De politie zoekt nog uit of de aangehouden overvallers ook betrokken zijn geweest bij de zaken in Roosendaal en Venlo.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.