Video

Tilburger Jermaine (27) overleden na strijd tegen hersentumoren

15 september 2017 om 15:18 • Aangepast 20 november 2020 om 22:05
nl
Jermaine de Wind (27) uit Tilburg is overleden. Dit hebben bekenden van hem vrijdagochtend aan Omroep Brabant bevestigd. Heel Brabant sloot Jermaine in het hart toen hij een crowdfundingsactie startte voor behandeling in Amerika. Hij had acht tumoren in zijn hoofd en in Nederland konden artsen niks meer voor hem doen.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Opgeven was voor de Tilburgse fitnessinstructeur geen optie. Hij wilde zijn kinderen, Hayley en Noah, zien opgroeien en oud worden met zijn vriendin Lisette, vertelde hij begin dit jaar.

De behandeling in Amerika die er uiteindelijk dankzij de hulp van velen kwam, leek in eerste instantie succes te hebben. De tumoren verdwenen

LEES OOK: 'Droom is nu nachtmerrie', Jermaine strijdt in hospice tegen teruggekeerde tumoren

Onlangs kwamen ze echter terug. Omroep Brabant sprak hierover eind augustus nog met zijn vriendin, Lisette van Dijk. Een gesprek dat plaatsvond in het hospice in Amersfoort waar Jermaine werd verzorgd. Praten lukte Jermaine toen al niet meer goed. Daarom sprak Lisette voor hem.

Boek
In een boek geschreven door Ineke van Pelt vertelt Jermaine zijn levensverhaal. Maandag zou dit worden gepresenteerd. Het was Jermaine's grote droom om daar bij te kunnen zijn.

Van Pelt hoopte steeds dat hij die dag nog mee zou mogen maken. Ze zou het boek maandag in Amersfoort aan hem overhandigen, vertelt ze vrijdag aan Omroep Brabant. Ze omschrijft Jermaine als een 'heel open persoonlijkheid' en als 'een vechter'. "Hij heeft geen toffe jeugd gehad. Maar ondanks dat heeft hij heel veel van zijn leven weten te maken."

Op social media reageren veel mensen op het overlijden van Jermaine.

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!