Adam Maher helpt PSV in bekertoernooi langs amateurs van SDC Putten

21 september 2017 om 22:41 • Aangepast 20 november 2020 om 21:54
PSV-trainer Phillip Cocu gaf Adam Maher tegen SDC Putten een basisplaats. De middenvelder, die sinds 1 mei 2016 niet meer in actie kwam voor de Eindhovenaren, hielp PSV aan de overwinning met goals en een assist.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Fabian Eijkhout

Cocu gaf Santiago Arias, Nicolas Isimat, Steven Bergwijn en Marco van Ginkel rust, terwijl Hirving Lozano ontbrak door een schorsing. In tegenstelling tot de afgelopen jaren spaarde hij zijn eerste doelman niet. Eloy Room hoopte op speelminuten in de hoofdmacht, maar Jeroen Zoet stond gewoon onder de lat.

Snelle treffer
Voor een profclub is het altijd zaak om zo snel mogelijk te scoren tegen amateurs, PSV deed dat. Uitgerekend Maher schoot de 0-1 binnen. In de zomer werd hij overbodig gevonden, maar van een transfer kwam het niet. Donderdagavond schoot hij van grote afstand hard raak.

Het was geen voorbode voor een flitsende wedstrijd met veel doelpunten. PSV was de bovenliggende partij, zonder veel indruk te maken. Echt grote kansen bleven lange tijd uit. Bij rust stond het nog altijd 0-1.

Een kwartier na rust viel eindelijk de tweede PSV-treffer. Derrick Luckassen maakte zijn eerste doelpunt in dienst van PSV, op aangeven van Maher. Na een doelpunt en een assist was het nog niet klaar voor de voormalig AZ-speler. Met nog twintig minuten op de klok maakte Maher er 0-3 van, terwijl hij tien minuten later aan de basis stond van de 0-4.

Zijn pass op invaller Albert Gudmundsson was zeer fraai. Met een ‘no look-pass’ stuurde hij de IJslander weg, die Sam Lammers vervolgens een niet te missen kans gaf. De 0-4 was ook de eindstand, waardoor PSV de volgende ronde van de KNVB-beker heeft bereikt.

Blauw Geel '38 uitgeschakeld
Een uur voor de wedstrijd van PSV was de aftrap bij Blauw Geel '38-VVV. De amateurclub uit Veghel wilde er vooral een voetbalfeest van maken, ook omdat het op sportief vlak weinig illusies had. Damian van Bruggen schoot VVV na een klein half uur spelen op voorsprong, via Etienne Amenyido en Terry Antonis loopt VVV nog voor rust uit naar 3-0. Dat bleek ook de eindstand.