Jürgen Locadia in definitieve selectie Oranje. Advocaat heeft 'wel een goed gevoel'

29 september 2017 om 12:14 • Aangepast 20 november 2020 om 21:43
nl
Jürgen Locadia is opgenomen in de definitieve selectie van het Nederlands elftal voor de beslissende WK-kwalificatieduels tegen Wit-Rusland en Zweden. Locadia maakte vorig weekend grote indruk door vier treffers voor zijn rekening te nemen tijdens de uitwedstrijd van PSV tegen FC Utrecht.
Profielfoto van de Bekker Peter
Geschreven door
de Bekker Peter

Naast Locadia zijn ook zijn PSV-teamgenoten Jeroen Zoet en Marco van Ginkel geselecteerd. Ook Ossenaar Vincent Janssen is erbij tegen Wit-Rusland en Zweden. De spits komt bij het Turkse Fenerbahçe weer aan voetballen toe heeft daar ook het doel weer gevonden.  

Geen Van Dijk
Bredanaar Virgil van Dijk ontbreekt. Van Dijk was een vaste waarde in Oranje, maar hij kampt nu met een gebrek aan wedstrijdritme. Omdat hij aasde op een transfer weigerde hij lange tijd te spelen voor zijn ploeg Southampton.  

Vanwege een gebrek aan wedstrijdritme is ook Wesley Sneijder niet opgeroepen. Andere vaste waarden zoals Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi, Robin van Persie en Quincy Promes zijn geblesseerd.

Ajacied Klaas-Jan Huntelaar, die wel in de voorselectie zat, kreeg uiteindelijk toch geen uitnodiging van bondscoach Dick Advocaat.

Wachten op privacy instellingen...

Beelden vanuit de kleedkamer
Advocaat kwam vrijdagmiddag, tijdens zijn persgeprek, nog even terug op de vorige interland van het Nederlands elftal, tegen Bulgarije. Die won Nederland ruim, maar na afloop was hij boos op zijn assistent Ruud Gullit. Die had beelden gemaakt vanuit de kleedkamer en die openbaar gemaakt.

Grote vraag was of Gullit na de komende twee interlands wel mag filmen in de kleedkamer. "Als we het WK halen wel", glimlachte Advocaat. "Anders niet..."

Wachten op privacy instellingen...

De kans dat Oranje het WK bereikt, is niet groot, maar de bondscoach koestert goede hoop. Het Nederlands elftal moet winnen van Wit-Rusland en Zweden, het liefst met flinke cijfers, om bij de eerste twee in groep A te eindigen.

Niet vol op de aanval
"Ik heb wel vaker in situaties gezeten dat het moeilijk ging, zoals voor het EK 2004 toen we het via de play-offs haalden'', zei Advocaat vrijdag. "Alles is nog mogelijk. Dat geldt voor Zweden en ook voor ons. Als we denken: het lukt niet, dan heeft het geen zin. Maar ik vind dat we een goede groep hebben en we spelen tegen landen waar we resultaat tegen kunnen halen. Ik heb er wel een goed gevoel bij.''

Oranje heeft niet alleen drie punten minder dan Zweden, maar ook een aanzienlijk lager doelsaldo. Toch is Advocaat niet van plan om vol op de aanval te gaan spelen. "Het belangrijkste is dat we twee keer winnen. Gaandeweg merken we dan wel of we meer goals moeten maken.''

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.